Evenimentul Zilei > Social > Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor DEZMINTE ACUZAȚIILE apărute în media. „Împotriva niciunui membru nu s-a dispus vreodată o urmărire penală…”
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor DEZMINTE ACUZAȚIILE apărute în media. „Împotriva niciunui membru nu s-a dispus vreodată o urmărire penală…”

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor DEZMINTE ACUZAȚIILE apărute în media. „Împotriva niciunui membru nu s-a dispus vreodată o urmărire penală…”

Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) dezminte printr-un comunicat de presă, informațiile apărute în media, informații vizând activitatea Consiliului, dar și faptul că, atât preşedintele Consiliului, cât şi alţi membri ai acestuia ar face obiectul unor potenţiale cercetări penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Instituția respinge acuzațiile apărute, făcând mai multe precizări.

„În articolul respectiv se insinuează că atât preşedintele Consiliului, cât şi alţi membri ai acestuia ar face obiectul unor potenţiale cercetări penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Faţă de aceste afirmaţii, precizăm că de la înfiinţarea instituţiei şi până în prezent, împotriva niciunui membru al Consiliului, respectiv a preşedinţilor acestuia, nu s-a dispus vreodată o urmărire penală sau trimitere în judecată pentru săvârşirea unor fapte cu caracter penal.

Considerăm că materialul anonim publicat de către platforma online observator.info şi preluat de alte instituţii media, este tendenţios şi neprofesionist elaborat, în sensul verificării informaţiilor publicate din mai multe surse, inducând astfel în eroare opinia publică cu privire la activitatea unei instituţii fundamentale în domeniul achiziţiilor publice.

Apreciem că despre rezultatele instituţiei noastre, concludente sunt deopotrivă aprecierile autorităţilor contractante, operatorilor economici dar şi cele ale Comisiei Europene, care consideră Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor un adevărat filtru în calea posibilelor abuzuri/fraude din cadrul procedurilor de atribuire.  De aceea, în opinia noastră, aceste acuzaţii nereale, fără precizarea sursei de informare sau solicitarea unui punct de vedere aferent, nu au alt scop decât discreditarea instituţiei şi a profesioniştilor din cadrul acesteia, care prin natura activităţii, au remediat numai în cursul anului trecut proceduri de atribuire a căror valoare cumulată este de aproximativ 5,5 miliarde euro.

În acest sens, menţionăm că datele privind activitatea C.N.S.C. sunt publice, Raportul de Activitate pe anul 2017 putând fi consultat pe portalul instituţiei la adresa http://www.cnsc.ro/wp-content/uploads/2018/raport/ Raport.2017.RO.pdf.”, se arată în comunicatul trimis.

Reamintim că potrivit informațiilor apărute în media, surse din interiorul DNA ar fi dezvăluit că președintele CNSC Silviu Popa este cercetat penal într-un dosar de corupție, alături de avocata Monica Rațiu și de cetățeanul străin Guido Retter, lucru dezmințit de Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.