Constantin Ostaficiuc (PDL), preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a fost primul dintre cei doi şefi ai judeţului care şi-a ales un consilier care a lucrat în serviciile de informaţii. Este vorba despre Alexandru Chirilă, care a lucrat la fosta unitate „Doi ş’un sfert” unde a fost, la un moment dat, şef al unei structuri zonale. Ulterior, Chirilă a ocupat şi funcţia de subprefect de Timiş, în perioada 2000-2004, agreat de PSD.

„Eu n-am luat un om care a lucrat în structurile de informaţii, am luat un specialist în administraţie publică. Domnul Chirilă este expert în cadrul cabinetului preşedintelui consiliului judeţean şi a contat foarte mult experienţa sa în domeniul administraţiei publice. Ştiam că a lucrat în „structuri”, dar am colaborat foarte bine cu el cât timp a fost subprefect”, ne-a declarat Ostaficiuc. Cu consilierul Chirilă nu am putut sta de vorbă întrucât, în aceste zile, lipseşte de la serviciu, fiind bolnav.

„L-am luat de la mica publicitate”

La rândul lui, noul prefect de Timiş, Mircea Băcală, propus de PDL, spune că şi-a ales consilierul prin intermediul unui anunţ de mică publicitate, în timp ce căuta un traducător din limba engleză. „Aveam de tradus, anul trecut, o carte despre administraţie publică, scrisă în limba engleză şi am luat un ziar ca să caut un traducător. Aşa am dat de Almăjean. Miau plăcut modul său de lucru, precum şi faptul că era foarte organizat. Am păstrat legătura şi, după ce am devenit prefect, l-am întrebat dacă acceptă să-mi fie consilier şi să colaborăm. Abia când am citit CV-ul său am aflat că a lucrat ca ofiţer la SRI”, explică prefectul Băcală.

Cristian Almăjean a fost numit în funcţia de consilier al prefectului săptămîna trecută, după o perioadă de trei ani petrecută ca ofiţer de informaţii, apoi ca traducător din limba engleză. „Nu văd ce relevanţă are că am lucrat ca ofiţer de informaţii. Eu consider încheiat acel capitol din viaţa mea. Faptul că am lucrat la SRI nu are nicio legătură cu obţinerea postului de consilier la cancelaria prefectului. Eu sunt absolvent de Jurnalistică, promoţia 2003, iar atribuţiile mele constau acum în elaborarea unor sinteze massmedia, a unor rapoarte şi chestiuni de analiză”, spune proaspătul consilier Almăjean.