„Problema se va rezolva cand se stabileste definitiv prin lege granita dintre cele doua judete“, ne-a declarat Carment Cioltan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Bacau.

Scandalul dintre cele doua judete a pornit anul trecut, cand tabara de elevi a fost data spre administrare judetului Harghita. Ulterior, ordinul a fost anulat si schimbat cu altul prin care tabara era doar utilizata de harghiteni. Situatia a ramas incerta si dupa ce s-au facut comisii peste comisii, zeci de masuratori la fata locului si s-au deschis procese, aflate inca pe rol.

In timp ce harghitenii au sprijinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, Borbely Karoly, bacauanii au ca argumente administrarea de 40 de ani a taberei, dar si investitiile realizate aici prin Directia Judeteana de Tineret Bacau (DJT) .

„Va rugam sa revocati ordinul si sa dispuneti masurile necesare pentru mentinerea taberei in administrarea DJT Bacau“, a cerut prefectul Gabriel Berca, Autoritatii Nationale pentru Tineret.

Borbely Karoly a raspuns insa ca unitatea se afla pe teritoriul harghitean si ca refuza sa mai discute cu autoritatile bacauane despre aceasta problema pe motiv ca ar fi administrat defectuos Tabara „Valea Uzului“. Aceasta se gaseste la baza barajului lacului de acumulare Poiana Uzului, la 30 de kilometri distanta de orasul bacauan Comanesti, si are 125 de locuri în pavilioane.