Editura Evenimentul si Capital

Confesiunea profesorului șpăgar de la ASE: „Am primit bani de la studenți pentru lucrări de licențe și disertație!”

Academia de Studii Economice
Autor: | | 3 Comentarii | 1636 Vizualizari

De teama pușcăriei, unul dintre cei mai titrați profesori de economie a recunoscut că primea mită. Procurorii au găsit acasă la Iuliu-Cosmin Șerbănescu, o agendă în care acesta și-a notat meticulos toate șpăgile primite în ultimii trei ani.

Prodecanul Facultății Finanțe-Bănci din ASE, Iuliu- Cosmin Șerbănescu (37 de ani), a fost trimis în judecată după ce a fost filmat când primea șpagă de la studenți. Acuzațiile procurorilor: 42 de infracțiuni de luare de mită -sume între 400 de lei și 400 de euro - şi două de trafic de influenţă. Tânărul este conferențiar universitar doctor și profesor titular al cursurilor de Fiscalitate/ Asigurări și Reasigurări.

Spectator la filmul mitei

În urmă cu două luni, atunci când a fost arestat, Șerbănescu nu a recunoscut că primea șpagă de la studenți. După ce procurorii au găsit acasă la el o condicuță în care erau trecute toate sumele primite, și a vizionat înregistrările cum primea plicurile cu bani, prodecanul a recunoscut totul. Banii erau pentru a le facilita promovarea examenului de licență planificat în iulie 2014 și pentru a interveni și pe lângă colegii din comisia de licență.

„Cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost ridicate de la locuința mea mai multe înscrisuri în care sunt menționate titlurile lucrărilor pe care le aveau studenții și masteranzii pe care i-am ajutat, precum şi sumele de bani pe care le-am primit şi o serie de comentarii legate de valorificarea ulterioară prin articole. În concret, menționam data la care am căzut de acord cu studentul asupra sumei de bani, numele acestuia, titlul lucrării, modalitatea în care îmi d ă d e a s u m a de bani ( i n t e - gral sau în rate), dacă am verificat originalitatea lucrării şi dacă poate fi folosită pentru publicarea unui articol în comun. De la toate persoanele menționate în înscrisurile ridicate cu ocazia percheziției am primit sumele de bani specificate. Sumele de bani erau, aşa cum am precizat, pentru realizarea parţială a lucrărilor de licenţă şi disertaţie,” a recunoscut conferențiarul universitar.

Șerbănescu a ținut să precizeze că lucrările vândute erau elaborate de el și nu erau plagiate de la colegi sau copiate de pe internet. „Nu am vândut niciodată acelaşi studiu de caz mai multor studenţi, chiar dacă titlurile lucrărilor sunt identice, conţinutul acestor lucrări respectă originalitatea lucrării. Sumele de bani percepute variau în funcție de efortul depus de către mine și disponibilitatea studentului la întâlniri în particular,” se dădea principial Șerbănescu.

Cadourile

Profesorul a mai recunoscut că a primit de la două studente o sticlă de whisky și una de șampanie, pentru a interveni la colegii săi pentru note mai mari la examene. Procurorii au deschis o nouă anchetă în cazul lui Șerbănescu, după ce pe agenda acestuia, și pe înregistrări, apare că a primit șpagă de la mai mulți studenți. Se fac cercetări în cazul mai multor profesori de la ASE care discutau despre studenții care au dat bani pentru promovarea examenelor.

Studenții vinovați își pierd diplomele

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI