Evenimentul Zilei > Actualitate > Condamnat la moarte fiindcă a înjunghiat doi oficiali la un baraj pentru coronavirus
Condamnat la moarte fiindcă a înjunghiat doi oficiali la un baraj pentru coronavirus

Condamnat la moarte fiindcă a înjunghiat doi oficiali la un baraj pentru coronavirus

Un bărbat a fost condamnat la moarte după ce a înjunghiat doi funcţionari, în sud-vestul Chinei, la un baraj de control pentru depistarea unor eventuali purtători ai noului coronavirus.

În China, sate şi cartiere întregi se baricadează din ianuarie după baraje, în speranţa de a scăpa de epidemia de pneumonie virală care a infectat peste 88.000 de persoane şi care a ucis aproape 3.000 de oameni în ţară.

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, Ma Jianguo, a fost condamnat la moarte duminică de către un tribunal local, în urma unui incident criminal care a avut loc la 6 februarie, când a încercat să forţeze un baraj de acest fel, scrie News.ro.

Bărbatul, care conducea o dubă, a refuzat să se oprească la un post de control al epidemiei, la Honghe, un sat în provincia Yunnan, la frontiera cu Vietnamul, iar un pasager a încercat să dea la o parte obstacolele care blocau drumul, potrivit tribunalului local.

Un funcţionar care filma scena cu telefonul mobil, a fost lovit atunci cu cuţitul în piept şi în abdomen de către Ma Jianguo. Şoferul a atacat apoi alt bărbat care a venit să-l ajute pe primul, precizează într-un comunicat tribunalul intermediar din Honghe.

Tribunalul a stabilit că Ma Jianguo „nu s-a supus” cadrelor locale, a „ignorat legea naţională” privind epidemia şi a comis o crimă ”extrem de plină de ură”.

În China, autorităţile de la toate nivelurile au adoptat restricţii de circulaţie drastice şi măsuri de izolare în întreaga ţară, cu scopul de a opri propagarea noului virus apărut în 2019, informează stirileprotv.ro.

Wuhan, metropola din centrul Chinei de unde s-a propagat epidemia, şi provincia Hubei, a cărei capitală este, sunt rupte de lume de la 23 ianuarie, toate legăturile fiind întrerupte.