Concertele toamnei

Concertele toamnei

Urmatorul sezon aduce o noua ploaie de stele internationale in Romania.

Dupa o vara in care am avut in Romania mai multe concerte decat in toti cei 16 ani trecuti din ‘89, toamna anunta inca un val de muzica buna.

Printre starurile internationale despre care se vorbeste deja pe piata muzicala, desi organizatorii de concerte inca nu le-au confirmat venirea, se numara cantareata canadiana detinatoare a unui Premiu Grammy, Nelly Furtado, tenorul italian Andrea Bocelli, omul care a influentat decisiv traseul synthpop al trupei Depeche Mode, Andrew Fletcher (cu care o agentie este in negocieri avansate, la capatul carora l-am putea vedea pe Fletcher la Bucuresti, de data asta insotit de doi DJ) sau Celine Dion.

Pentru anul viitor, promisiunile sunt chiar mai interesante, cu cel putin doua agentii care, potrivit surselor de pe piata de publicitate, au inceput negocieri cu artisti de prim rang, cum ar fi Robbie Williams si U2. Printre cei a caror venire a fost deja confirmata se numara Jethro Tull, Muse, Deep Purple sau The Black Eyed Peas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rockerii britanici Deep Purple, care revin in Romania dupa zece ani, vor deschide a doua parte a turneului mondial „The Rapture of the Deep” in Europa cu un concert extraordinar pe Stadionul Cotroceni din Bucuresti. Concertul, organizat de compania Modus Production, va avea loc pe 31 octombrie 2007. In luna iulie a acestui an, prima parte a turneului „The Rapture of the Deep Tour” a lansat seria de concerte in Statele Unite, continuand in marile orase americane pana pe 25 august.

„Vom avea un turneu mare anul viitor, in care va fi inclusa si tara voastra. Dar vom canta in Romania vara, pentru ca nu ne place frigul”, spunea bateristul Ian Paice intr-un interviu acordat ziarului „Evenimentul zilei” nu cu multa vreme in urma. Pentru ca trupa s-a tinut de cuvant, turneul mondial „The Rapture of the Deep”, circuit de promovare a albumului cu acelasi nume, va trece anul acesta si prin Romania.

Stadionul va fi plin de tineri

Intrebat daca isi imagineaza ca muzica lor ar putea atrage generatiile tinere, bateristul Ian Paice s-a aratat, candva, neincrezator: „Trebuie sa fim realisti si sa ne dam seama ca este foarte putin probabil ca muzica noastra sa fie difuzata de posturile de radio, astfel incat tinerii sa aiba ocazia sa ne asculte.

Cele mai multe radiouri ii „indoctrineaza” pe ascultatori cu anumite genuri de muzica, iar acestia iau ce li se ofera, fara sa aiba o alternativa”, spunea el. Insa, potrivit unor surse apropiate organizatorilor, la concertul din Romania am putea vedea pe stadion preponderent persoane cu varsta sub 30 de ani, acesta fiind segmentul de public care, potrivit anumitor studii, se intereseaza cel mai mult de muzica acestei trupe.

„Preturile biletelor vor fi accesibile romanilor, astfel incat sa se asigure prezenta lor in numar cat mai mare la spectacolul unic de rock din Bucuresti. Preturile biletelor, precum si modalitatea de distributie a acestora, urmeaza sa fie comunicate in scurt timp”, explica Stefan Morosanu, directorul companiei Modus Production. Concertul de la Bucuresti - parte a turneului european - va beneficia de conditii de productie speciale, artistii urmand sa aduca in Romania echipamentele tehnice proprii de sunet, lumini si multimedia.

Jethro Tull la Sibiu

Ian Anderson si muzicienii sai ajung astazi la Bucuresti

Ian Anderson (foto), liderul si vocea Jethro Tull, va ajunge astazi la Bucuresti, insotit de muzicienii care vor urca maine alaturi de el pe scena de la Sibiu: John O’Hara - clape si acordeon, James Duncan - baterie, David Goodier - chitara bas si tanarul muzician german Florian Opahle - chitara.

Cei cinci muzicieni, insotiti de management si de tehnicieni, vor pleca imediat catre Sibiu, unde vor ajunge diseara, iar joi seara, incepand de la ora 21.00, trupa va sustine pe scena amenajata in Piata Mare un concert organizat de Fundatia Artmania si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Concertul, care face parte din turneul european al formatiei, este oferit de municipalitate, iar intrarea va fi libera. „Spectacolul va dura minimum o ora si jumatate”, precizeaza organizatorii. „Jethro Tull a dorit sa nu aiba o ora-limita, asa cum s-a mai intamplat in cazul festivalurilor organizate in piete publice”, spune Codruta Valcu, directorul festivalului.

„Ni s-a parut important sa aducem Jethro Tull la Sibiu, in primul rand pentru ca este una dintre trupele care a scris pagini importante in istoria muzicii si una dintre putinele trupe din generatia ei care este inca activa atat pe scena, cat si in studio. In plus, cred ca se potrivesc foarte bine in contextul Sibiului, cu atmosfera si cu arhitectura acestui oras”, spune Codruta Valcu, directorul ArtMania.

Spectacol de sunet si lumina la Sibiu

Castigatori ai unui Premiu Grammy, Jethro Tull se definesc printr-un sound unic, ce amesteca rockul progresiv cu folk si blues intr-o nota unica de interpretari acustice. Programul concertului de joi cuprinde atat noile compozitii ce vor figura pe viitorul album al formatiei, cat si marile lor hituri care i-au consacrat pe piata muzicala internationala

. Pentru concertul de la Sibiu, organizatorii au pregatit un sistem de lumini special, la cererea artistilor, pe care sunt gata sa-l dubleze daca va fi necesar. „Puterea de sunet instalata este de 70.000, care ar putea acoperi fara probleme o piata de 15.000-20.000 de oameni. Sistemul de lumini este ceva mai puternic, cam de 150.000 de wati”, explica Adrian Rugina, coordonator tehnic ArtMania.

„Am putea sa le dublam cantitatea de lumini ceruta. Ei vin cu cel putin trei tehnicieni ai lor, un inginer de sunet, un designer de lumini si un inginer de monitoare”, adauga el, precizand ca, dincolo de asta, lumea trebuie sa se astepte, in primul rand, la un spectacol foarte muzical. O muzica variata, complexa, diversa si punctata de instrumentele „traditionale” ale trupei, cu acordeon, cu flaut si cu foarte multa percutie.

„Pepsi Black Blue and You”

Black Eyed Peas canta cu fanii romani

Concertul pe care trupa Black Eyed Peas il va sustine la Bucuresti pe 15 septembrie, inclus in turneul mondial „Pepsi Black Blue and You”, se anunta unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale toamnei.

Rapperii americani, castigatori a trei Premii Grammy, vor include in show-ul lor hiturile care i-au facut celebri, „Where Is The Love?”, „Let’s Get It Started”, „Don’t Lie”, „My Humps” sau „Don’t Phunk With My Heart” si, in premiera pentru Romania, vor interpreta o piesa in duet cu cinci fani, alesi in urma concursului „Canta pe scena cu The Black Eyed Peas”.

Incepand de vineri, fanii vor intra in cantonament alaturi de Smiley, de la trupa Simplu, primul artist roman care a fost ales sa promoveze imaginea Pepsi si care va canta in deschiderea Black Eyed Peas. In zilele ramase pana la concert, fanii trupei Black Eyed Peas pot afla cele mai noi informatii despre idolii lor, Fergie, will.I.am, Taboo si apl.de.ap, de pe blogul http://bep-in-bucuresti.blogspot.com/.

Biletele puse in vanzare pentru concertul de la Arenele Romane costa 100 de lei si pot fi procurate de pe www.bilet .ro, iar organizatorii, fundatia Phoenix, au pus in vanzare si 700 de bilete VIP, la pretul de 150 de lei, care se gasesc la punctele autorizate Bilet.ro, aflate in magazinele Flanco, Flanco World, Flamingo Computers, magazinul Muzica, Music Shop si Librariile Libris. (Raluca Moisa)

Regina R&B-ului american

„Experimentul Beyonce” la Cluj

Beyonce va canta la Cluj pe 22 octombrie, intre un concert in Etiopia, la Addis Abeba, si unul in Turcia, la Istanbul. Spectacolul de la Cluj face parte din turneul mondial „The Beyonce Experience”, care promoveaza cel mai recent album al artistei, „B’Day”.

Noul material discografic a fost lansat in 2006, s-a vandut in peste 500.000 de exemplare in prima saptamana de la aparitie si a stationat saptamani in sir pe primul loc in topul Billboard R&B/Hip-Hop. Turneul „B’Day” a fost lansat in aprilie anul acesta si a trecut prin Statele Unite si Canada, urmand sa ajunga in Europa in luna octombrie si in Asia in luna noiembrie.

Electro, flamenco sau rock Electro in Delta Dunarii. Nume importante ale scenei electro, U.N.K.L.E., DJ Food, Sofa Surfers, Scratch Perverts, Banco de Gaia si Coldcut, vor urca pe scena festivalului Delta Music Fest, organizat de Fundatia Anonimul, in perioada 30 august-2 septembrie, la Sfantul Gheorghe. Printre artistii romani care vor participa la Delta Music Fest se numara Shukar Collective si DJ Pagal. Biletele pentru festival costa 140 lei si pot fi achizitionate de pe www.bilet.ro, de la Terasa Motoare, Librariile Carturesti si de la magazinul Muzica.

Al doilea concert Lake of Tears. Trupa Lake of Tears sustine al doilea concert in Romania, pe 8 septembrie 2007, la Arenele Romane din Bucuresti. Suedezii vor fi acompaniati de alti maestri ai genului, Rage, iar spectacolul va fi deschis de trupa romaneasca Thunderstorm. Reteaua Bilet.ro pune la dispozitia amatorilor de power metal bilete la concertul „Lot of Rage”, la pretul de 65 de lei.

Ternipe si Paco de Lucia. Chitaristul Paco de Lucia, recunoscut in toata lumea ca o legenda a muzicii flamenco, va canta la Timisoara, pe 15 septembrie, in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Plai, organizat de Asociatia Culturala Sunet - Ambianta. Tot aici va evolua, pe 14 septembrie, si Ternipe, o formatie de muzica tiganeasca din Ungaria. Biletele pentru festival costa 30, 35 si 55 de lei si pot fi procurate de pe www.bilete.ro.

Live exploziv cu Muse. Muse, o trupa care are in palmares mai multe premii prestigioase, discuri de aur si platina, pozitii fruntase in topurile internationale, va canta la Bucuresti, pe 6 octombrie, in proaspat-renovatul Stadion National de Rugby „Arcul de Triumf”. Biletele costa 45 si 65 de lei si se gasesc in magazinele Diverta, Muzica, Flanco, Librariile Carturesti, Sala Palatului si on-line, pe bilet.ro, ticketpoint.ro, bilete.ro si blt.ro.

Chemical Brothers si Pink Martini. Programat initial pentru 25 mai, concertul trupei The Chemical Brothers a fost amanat pana pe 20 octombrie. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalenta, iar biletele costa 85 de lei. Formatia americana Pink Martini, cunoscuta pentru hituri ca „Amado mio” si „La Soledad”, va concerta la Bucuresti, pe 27 octombrie, cel mai probabil la Sala Palatului, daca nu va fi inchisa pentru reparatii. 

Show-uri electro cu Tiesto si Saha. Pe 1 Decembrie, Tiesto revine pentru a sasea oara la Bucuresti si va mixa la Sala Polivalenta. Biletele costa 44 de lei (1 august-31 octombrie), 55 de lei (1-30 noiembrie) si 70 de lei la intrare, in seara evenimentului, si se gasesc in reteaua magazinelor Diverta, themission.ro, Studio Martin si pe bilete.ro. Sasha&John Digweed vor mixa impreuna in Kristal Glam Club din Bucuresti, pe 21 decembrie. Biletele costa 105 lei (1 septembrie-13 decembrie) si 155 de lei (14 decembrie-21 decembrie). (Raluca Moisa)