Concerte din Europa, transmise live la Timişoara

Concerte din Europa, transmise live la Timişoara

Locuitorii din Timişoara vor putea vedea, începând de luna aceasta, transmisiuni în direct ale premierelor din stagiunile Metropolitan Opera din New York, National Theatre din Londra sau Ballet de l'Opera National din Paris.

"Stagiunea" spectacolelor difuzate în direct va începe sâmbăta aceasta, la ora 19.30, cu concertul orchestrei filarmonice din Viena, dirijată de celebrul Gustavo Dudamel. Pe scena Casei Adam Muller Guttenbrunn, din centrul Timişoarei, concertul va putea fi ascultat şi văzut în condiţii de execepţie, pe un ecran cu diagonala de opt metri, fiind o transmisie HD, prin satelit. "Va fi un spectacol-concert de gală, un spectacol de două ore, în urma căruia ne vom simţi un pic mai legaţi de evenimentele culturale cu ştaif ale Europei", a declarat Sorin Arădean, cel care a avut ideea evenimentelor culturale mondiale transmise HD. Orchestra va interpreta uvertura "La gazza larda" de Gioachino Rossini, apoi "Tres versions sinfonicas" de Julian Orbon, "Divertzimento for orchestra" de Leonard Bernstein, "Bolero" şi "Pavane pour une Infante defnte" de Maurice Ravel. Preţul unui bilet este 50 de lei şi pot fi achiziţionate de la casieria cinematografului Timiş, între orele 16.00 – 20.00, cu excepţia zilei de joi.

Spectacole programate până în decembrie

În luna octombrie seria concertelor sau evenimentelor artistice transmise în direct la Timişoara va continua cu spectacole din stagiunile Teatrului Naţional londonez, ale Metropolitan Opera din New York şi ale baletului Operei Naţionale din capitala Franţei. "Pe spatele biletelor spectatorii vor găsi cele trei cicluri de spectacole pe care le vom prezenta. Operă, teatru în limba engleză, balet parizian. Spectacolele vor începe luna viitoare, şi vor dura tot anul, urmând să preluăm acele spectacole pe care aceste instituţii de cultură le transmit prin stelit. De regulă, este vorba de cele mai bune spectacole, şi cele mai noi", explică Sorin Arădean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spectacol

Teatru caritabil în Piaţa Unirii

Dornici de cultură, sute de timişoreni au urmărit aseară unul dintre cele mai frumoase spectacole puse în scenă de Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely". Prezentat în nocturnă, spectacolul de teatru, dans, lumini şi umbre "Amor omnia", a fost rodul unui parteneriat cu Filiala Timişoara a Serviciului de Ajutor Maltez, în beneficiul sinistraţilor din Moldova. Spectacolul Teatrului Maghiar jucat în Piaţa Unirii a fost cel de-al treilea eveniment al campaniei lansate de Serviciul de Ajutor Maltez, după bazarul şi licitaţia de artă organizate în iulie. Donaţii în acest scop se pot face în continuare în contul IBAN RO03BRDE360SV06150453600 - Ajutor sinistraţi 2010.