Concept: Mini Countryman renunţă la două uşi, devine Paceman

Concept: Mini Countryman renunţă la două uşi, devine Paceman

Producătorul auto britanic Mini va prezenta, luna viitoare, la Salonul auto de la Detroit, conceptul Paceman - mai mult sau mai puţin un Countryman în trei uşi. Maşina are destule şanse să intre în producţia de serie, din 2012.

Britanicii au dezvoltat, se pare, o slăbiciune pentru SUV-urile cu puţine uşi.

După Range Rover, care a lansat cross-coupe-ul Evoque (în esenţă, doar SUV compact cu câte o portieră stânga-dreapta), a venit rândul producătorului Mini să propună ceva asemănător.

Paceman - concept pe care Mini îl va etala, luna viitoare, la Salonul auto de la Detroit - se deosebeşte, în linii mari, de Range Rover Evoque (dincolo de emblema de pe capotă) prin dimensiunile mai reduse (4,1 metri lungime) şi prin viitorul deocamdată incert (neoficial, o versiune de serie are mari şanse să iasă pe piaţă, în 2012).

Evident, Mini se laudă cu faptul că Paceman ar fi primul "Sports Activity Coupe" din segmentul mic.

În esenţă, prototipul, care va putea fi vâzut la standul producătorului britanic de la Detroit, este un Countryman minus perechea posterioară de uşi plus câteva "reglaje" estetice.

Acestea din urmă - cele mai vizibile - privesc suprafaţa vitrată laterală, care se îngustează alarmant către stâlpul C, şi grupurile optice posterioare - mai degrabă orientate orizontal, în "dezacord" cu actualul limbaj de design Mini.

Ne puteți urmări și pe Google News