Evenimentul Zilei > Actualitate > Concedierea bugetarilor, pusă la cale la Cotroceni
Concedierea bugetarilor, pusă la cale la Cotroceni

Concedierea bugetarilor, pusă la cale la Cotroceni

Membrii cabinetului Boc îi vor prezenta astăzi preşedintelui Traian Băsescu, la Cotroceni, date referitoare la reducerea numărului de bugetari ca urmare a reorganizării agenţiilor guvernamentale.

Totodată, miniştrii vor veni şi cu propuneri pentru reducerea cheltuielilor din sectorul bugetar.

Potrivit unui anunţ al preşedinţiei, întâlnirea va avea loc la ora 14.00, la Cotroceni, şi se referă, printre altele, la reducerea cheltuielilor publice în administraţia publică centrală şi locală, reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai bună ţintire a beneficiarilor sistemului de protecţie socială şi creşterea nivelului de absorbţie a fondurilor comunitare.

Consultarea are loc după ce, săptămâna trecută, preşedintele a declarat la emisiunea „Naşul” că va chema guvernul la consultări şi că va discuta despre disponibilizările din sectorul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat.

Tot atunci, membrii executivului au discutat, la Palatul Victoria, despre noul plan de restructurare, însă guvernul nu a oferit, oficial, detalii despre acesta.

EVZ a relatat, săptămâna trecută, că miniştrii au termen până la începutul lunii mai să prezinte numărul de angajaţi din subordine şi propuneri referitoare la reducerea cheltuielilor.

Surse oficiale ne-au precizat atunci că guvernul aşteaptă şi aprobarea standardelor de cost de către FMI pentru a putea prezenta un nou plan de disponibilizări.

Pe 27 aprilie va ajunge în România şi delegaţia FMI pentru a face evaluarea îndeplinirii condiţiilor asumate prin acordul de împrumut extern.

"Nu am văzut disponibilizări în sectorul bugetar, m-am uitat pe statistici.“

TRAIAN BĂSESCU,  preşedintele României

Puteţi citi mâine în „Evenimentul zilei” care sunt costurile disponibilizării bugetarilor şi care sunt avantajele, pe termen lung, ale acestei restructurări.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: