La acest amplu eveniment, organizat prin intermediul POLI Jobs, vor fi prezente peste 65 de companii de top din ţară şi străinătate care, pe parcursul a două zile, le vor expune studenţilor, dar şi absolvenţilor facultăților de învățământ cu profil tehnic cele mai noi oportunităţi de dezvoltare a carierei profesionale. POLI Jobs  2019 se va desfăşura în perioada 06 – 07 Noiembrie 2019, în intervalul orar 10:00-16:00, în Holul AN din Clădirea Rectorat a UPB.

 

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, companiile vor propune numeroase oportunități de carieră printre care se numără programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, pentru pozițiile entry-level, middle-level sau specialiști. Pentru a putea participa la târgul de cariere, candidații trebuie să se înscrie pe site-ul oficial al evenimentului: http://cariere.upb.ro/.

Totodată, estimările arată că standurile companiilor prezente la acest eveniment vor fi vizitate de cel puţin 30.000 de studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor cu profil tehnic.

 

”Târgul de Cariere POLIJobs se află anul acesta la a doua ediție și este cel mai mare eveniment de acest gen organizat de către o universitate cu profil tehnic din România. Ne bucură mult faptul că peste 60 de companii de top de pe piața muncii au răspuns pozitiv invitației noastre de a realiza împreună un eveniment de cariere care să vină în întâmpinarea tuturor studenților și absolvenților nostri. Prin intermediul acestui amplu eveniment ne dorim să continuăm frumoasa colaborare dintre universitate și mediul socio-economic” a declarat Asist. Univ. UPB, Aniella Vieriu, coordonator POLIJobs. 

 

Despre POLIJobs

POLIJobs este singura agenţie de plasare a forţei de muncă, lansată de către o universitate din România. Acest serviciu a fost înfiinţat ca urmare a identificării unei nevoi în rândul studenţilor, aceea de a li se facilita legătura cu piaţa muncii la nivel instituţional, dar şi pe fondul unei strânse legături care există între universitate şi mediul socio-economic. Scopul agenției este acela de a asigura o inserţie adecvată a absolvenţilor pe piaţa muncii, în funcţie de nivelul lor de calificare, media la finalul anilor de studiu, specializare şi de ofertele de muncă disponibile din partea companiilor. Agenția oferă servicii gratuite pentru studenţii şi absolvenţii UPB și se adresează exclusiv acestora.

Companii de top prezente la POLIJobs

Printre companiile care au confirmat participarea la eveniment se numără: Adobe Systems Romania, Orange, Segula Technologies, Vodafone, Avitech, Akka Technologies, Endava Romania, Alstrom Transport, BA Glass, BearingPoint, Bertrand Engineering, British American Tabacco, Cegeka Romania, Ceragon Networks, Cez Romania, Claritech, Contec Automation, DB Schenker, DCA Dimensional Control, Electromontaj, Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica, Tema Energy, Crystal System, Enel, Vinci Energies,  Enovo, Engie, Gbc, Genpact, Fokker, Romaero, Gmv, Haynespro, Heidelbergcement România, Hilti România, Huawei, Imsat, Infineon, Inovo, JTI, Metroul, Metro, Microchip Technology, Nobel, Procter&Gamble, Prodplast, Proinvest, Rcs&Rds, Reply Technologies, Schindler România, Subansamble Auto, Tenaris Silcotub, Transfer Rapid, Transfer Now, Fundația Lufkin/Flame, Universal Alloy Corporation, Decathlon.

 

Potrivit estimărilor organizatorilor POLIJobs, la ediția de anul acesta vor participa aproximativ 30.000 de studenți sau absolvenți ai Universității POLITEHNICA din București, în contextual în care, la ediția din 2018 a POLIJobs, numărul participanților a fost de peste 23.000.