Comisia UE a aprobat alocarea a 124 mil. euro pentru autostrada Arad-Timişoara

Comisia UE a aprobat alocarea a 124 mil. euro pentru autostrada Arad-Timişoara

Comisia Europeană (CE) a aprobat, marţi, alocarea sumei de 124,4 milioane de euro din Fondul Coeziune al UE pentru proiectul construcţia autostrăzii Arad-Timişoara, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Arad, a informat, joi, Ministerul Transporturilor.

Proiectul are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si construcţia unei autostrăzi între oraşele Arad şi Timişoara în lungime de 44,5 km, din care 12,25 km reprezintă lungimea variantei de ocolire Arad şi 32,25 km reprezintă lungimea autostrăzii care leagă oraşele Arad si Timişoara.

Autostrada Arad - Timişoara face parte din coridorul IV european. "Prin realizarea acestui obiectiv se estimează o reducere cu 76% a numărului de accidente pentru traficul între Arad şi Timişoara, o reducere a timpului mediu de călătorie între Arad şi Timişoara de la 64 minute la 33 minute, precum şi o reducere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor", se menţionează în comunicatul remis de Ministerul Transporturilor.

În ceea ce priveşte indicatorii fizici ai proiectului, vor fi construiţi 44,5 km de autostradă, 20 de poduri şi pasaje, 18 pasaje peste autostradă, 5 noduri rutiere şi 2 centre de întreţinere şi zone de servicii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constructorul este consorţiul format din JV FCC Construccion şi Astaldi SpA. Lucrările au început în ianuarie 2009, termenul estimat pentru finalizare fiind de 24 luni de la începerea lucrărilor, potrivit site-ului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Totuşi, termenul de finalizare ar putea fi prelungit în condiţiile în care lucrările au înregistrat întârzieri.