"Sunt o multitudine de reglementări care privesc de la modul în care se face reclamă până la modul în care se valorifică, se comercializează produsele, există nişte restricţii care încearcă să protejeze populaţia, să protejeze sănătatea populaţiei. (…) S-a constatat că aceste ţigări aşa-zis mentolate, aromate sunt mai periculoase decât celelalte ţigări. Gândiţi-vă că e o atracţie extraordinară, mai ales la tineret, să fumeze astfel de ţigări", a declarat secretarul Comisiei, senatorul liberal Nicolae Vlad Popa.

Producătorii de tutun au trimis un e-mail cu amendamente Comisiei, însă proiectul de lege a fost avizat favorabil, fără modificări faţă de forma Guvernului.

"Producărorii, cred eu pentru că nu este semnat, au trimis pe e-mail anumite amendamente care nu au fost susţinute şi n-a existat o formulă procedurală de susţinere a acestor amendamente, ca atare, nu puteam să le discutăm. Cereau să scoatem din acest proiect anumite prevederi care restrângeau dreptul comercial de vânzare a acestor ţigări şi mai ales la ţigările electronice", a mai spus senatorul.