Comisia Europeană: Păsuirea Greciei, o invenţie a presei

Comisia Europeană: Păsuirea Greciei, o invenţie a presei

Oficialii Comisiei Europene (CE) au declarat că nu au loc discuţii privind extinderea perdioadei în care Grecia poate rambursa împrumutul primit de la Uniunea Europeană (UE) şi FMI.

Pentru a evita falimentul statului elen, UE şi FMI au aprobat un plan de salvare în valoare de 110 milioane de euro, pe trei ani. Diferite voci de pe pieţele internaţionale s-au arătat sceptice în privinţa capacităţii Greciei de a rambursa împrumuturile primite, arătând că necesităţile de finanţare ale statului elen vor creşte cu o treime în 2014.

Dacă FMI s-a arătat deschis privind prelungirea termenului de rambursare a împrumutului acordat Greciei, UE nu priveşte cu ochi buni o asemenea discuţie.

''Nu există nicio discuţie în această în această privinţă şi cred că şi ministrul grec de Finanţe a declarat acelaşi lucru. Mi se pare că este vorba despre o dezbatere care are loc doar la nivelul presei", a precizat Amadeu Tardio, purtător de cuvânt în cadrul forului de la Bruxelles. El a adăugat că, în ultimele săptămâni, investitorii au început să manifeste sentimente mai bune faţă de Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la începutul acestei săptămâni că Fondul ar fi dispus să extindă termenul de rambursare, dacă şi statele europene vor lua o decizie în acest în prealabil.