Evenimentul Zilei > Actualitate > Colectarea selectivă a dozelor de aluminiu în Bucureşti, extinsă
Colectarea selectivă a dozelor de aluminiu în Bucureşti, extinsă

Colectarea selectivă a dozelor de aluminiu în Bucureşti, extinsă

Marius Gheorghiţoi, un tânăr din Piatra-Neamţ, care a pus la punct un sistem de colectare selectivă în centrul oraşului natal şi în Piaţa Unirii din Bucureşti, şi-a extins sistemul din Capitală şi monitorizează atent obiceiurilor bucureştenilor.

Astfel, la cele 10 cutii de colectare amplasate în centrul Bucureştiului, s-au adăugat şi containerele asemănătoare dozelor de aluminiu, în care bucureştenii aflaţi în trafic pot arunca cutiile de aluminiu, cea mai recentă fiind amplasată în faţa restaurantului “Citadine Express” de pe Bulevardul Tineretului.
Despre aceasta, Gheorghiţoi spune că a devenit neîncăpătoare la numai o zi de la instalare şi că, pe viitor, poate fi o idee excelentă de gestionare a deşeurilor în zonele centrale.
Alte doze au fost amplasate pe bulevarde mari din sectorul 4, la Piaţa Unirii, în zona Tineretului şi pe Bulevardul Cantemir, dar şi în staţiile de RATB, zone comerciale sau în faţa unor parcuri şi terase.
Rolul lor, explică tânărul, este să rezolve o problemă pe care oamenii o întâmpină în trafic, în centrul oraşului: colectarea deşeurilor care provin din ambalaje. Coşurile de gunoi tradiţionale nu mai sunt o soluţie viabilă pentru că România are ţinte europene stricte privind colectarea şi valorificarea deşeurile din ambalaje. Altfel, în trei-cinci ani, amenzile vor fi pe măsură, ajungând chiar la 200.000 de euro pe zi, pentru fiecare obiectiv ratat.
Citiţi aici povestea proiectului-pilot de colectare selectivă în centrul Capitalei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: