COD GALBEN de ceaţă în Bucureşti şi 29 de judeţe

COD GALBEN de ceaţă în Bucureşti şi 29 de judeţe

Capitala şi 29 de judeţe din majoritatea regiunilor ţării se află, joi seară, sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Judeţele vizate de atenţionări sunt Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Cluj, Alba, Mureş, Braşov, Sibiu, Harghita, Covasna, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Brăila, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. În aceste zone, ceaţa reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Codul emis de meteorologi va fi în vigoare până la orele 2.00. Totodată, centrul Ifotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în mai multe zone, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.

În judeţul Brăila vizibilitatea scade sub 10-15 metri pe DE 87 Brăila - Galaţi, în Prahova sub 50 de metri pe drumurile naţionale 1D şi 1B şi sub 100 de metri pe DN1, în zona Băicoi, în Braşov pe drumurile naţionale 10, 11 şi 13 - sub 50 de metri, iar pe DN1 sub 100 de metri în zonele Săcele - Timişu de Jos şi Codlea - Făgăraş, în Iaşi sub 100 de metri pe DN28A şi DN2, în Cluj pe DN1C Cluj-Napoca - Gherla - sub 50 de metri, judeţul Giurgiu pe DN5 şi DN6, vizibilitate sub 50 de metri.

Fenomenul este întâlnit şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, pe A3 Bucureşti - Ploieşti, pe A2 Bucureşti - Constanţa şi pe A4, unde vizibilitatea scade, pe alocuri şi sub 50 de metri. Polițiștii îi atenționează pe șoferi să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate. De asemenea, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, se recomandă reducerea vitezei pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ion Iliescu îl contrazice FLAGRANT pe Victor Ponta: CONDAMNAREA lui Năstase NU are LEGĂTURĂ cu POLITICA
  • Mama eroină, care a demascat-o pe învățătoarea șpăgără, rupe tăcerea: „Sunt dascăli care primesc porci, diamante sau mașini”
  • Oficial de la Londra: Românii și bulgarii ar putea face mai mult decât nativii britanici pentru țara noastră

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • O actriţă SEXY a avut o CURIOZITATE care a ŞOCAT-O. A făcut un LUCRU pe care îl va regreta toată VIAŢA / GALERIE FOTO hot
  • SOȚII DE DICTATOR. Cine sunt femeile căsătorite cu cei mai mari despoți din lume
  • "OZN-ul" de piatră din Bulgaria. Cum arată "catedrala comunismului"