Evenimentul Zilei > Actualitate > Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta: fară substanţe cancerigene
Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta: fară substanţe cancerigene

Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta: fară substanţe cancerigene

Companiile Coca-Cola şi Pepsi au luat decizia să schimbe reţeta după care prepară popularele băuturi răcoritoare, pentru a evita postarea pe etichetă a unui avertisment cu privire la riscul de cancer.

Potrivit presei străine, noua reţetă se va aplica, cel puţin pentru moment, doar în cazul băuturilor comercializate în SUA, iar consumatorii nu vor resimţi nicio diferenţă între vechiul şi noul produs.
Carcinogenul se regăseşte în caramel
Decizia a venit ca urmare a unei legi din statul american California, care le impune companiilor producătoare de băuturi ce conţin un anumit nivel de substanţe carcionogene să posteze pe etichetă de un avertisment cu privire la riscul de îmbolnăvire de cancer. Reprezentantul Coca-Cola Diana Garza-Ciarlante a declarat pentru Associated Press faptul că au fost date directive către furnizorii companiei să reducă nivelul de 4-metil-imidazol, o substanţă adăugată de americani pe lista substanţelor cancerigene. 4-metil-imidazolul poate apărea în timpul preparării caramelului şi, în consecinţă, poate fi găsit în mai multe tipuri de alimente.
"Cerinţa nu este justificată ştiinţific"
„Chiar dacă noi credem că sănătatea publică nu este pusă în pericol în aşa manieră încât schimbarea să fie justificată, am cerut totuşi furnizorilor noştri de caramel să facă acest pas, pentru ca produsul nostru să nu fie supus unei cerinţe nejustificate din punct de vedere ştiinţific”, a mai spus Diana Garza-Ciarlante.
Replica Coca-Cola: nu schimbăm rețeta
Într-un comunicat compania Coca-Cola ne-a transmis următorul punct de vedere referitor la acest subiect: „În ultimele zile, au intrat în atenţia presei din întreaga lume interpretari eronate despre caramel şi băuturile răcoritoare produse de Compania Coca-Cola. Dorim să clarificăm acest subiect. Colorantul de caramel utilizat pentru producerea tuturor produselor noastre este şi va fi întotdeauna sigur. Compania Coca-Cola NU îşi schimbă faimoasa reţetă pentru producerea băuturii răcoritoare Coca-Cola. De-a lungul anilor, am îmbunataţit procesele de producţie, dar nu am modificat niciodata formula noastra secreta.Am cerut furnizorilor noştri de caramel sa modifice procesele lor de producţie pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel, dar aceste schimbari nu vor afecta reţeta, gustul deosebit şi nici calitatea excepţională pe care produsele noastre o ofera consumatorilor. Aceste schimbari nu vor afecta culoarea sau gustul Coca-Cola."
 
"Angajamentul nostru de a furniza produse de cea mai înaltă calitate şi la cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară rămâne principala noastră prioritate. Vom continua să ne bazam pe cercetări ştiinţifice reale şi nepărtinitoare, pentru a ne asigura că produsele noastre sunt sigure."

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: