CNA s-a prins de jocul duplicitar al Antenei 3

CNA s-a prins de jocul duplicitar al Antenei 3

Emisiunea "Sinteza zilei" se ascunde după "subiecte de interes public".

Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a spus în şedinţa de ieri referindu-se la mai multe ediţii "Sinteza zilei" că emisiunea este tipică Antenei 3, de genul "afirmăm, dar nu afirmăm". "Noi nu am spus acest lucru, dar aşa a reieşit", a constatat membrul CNA. În ediţia difuzată la data de 2.02.2014 şi la care patronul Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, a solicitat drept la replică, se lasă să se înţeleagă că între afacerile milionarului Comănescu şi Preşedintele României, Traian Băsescu există o legătură. Cu o impresie asemănătoare rămâi şi după vizionarea celor două ediţii "Sinteza zilei" reclamate de Prinţul Paul al României, în care Alteţa Sa a fost numită "samsar cu sânge albastru" şi "geambaş pe averea regală" şi în care s-a discutat despre averea revendicată de acesta. Acolo s-a insistat pe faptul că Preşedintele României este naşul de botez al fiului prinţului. "Şi în cazul Gabriel Comănescu şi în cazul Prinţului Paul al României se fac legături, cu declaraţii scoase din context şi se ajunge la Traian Băsescu. Cel mai grav este că pornind de la subiecte de interes public, o persoană ajunge să fie transformată în ţintă", a mai spus Valentin Jucan. După o dezbatere în care Radu Călin Cristea a făcut un adevărat istoric al monarhiei în România, Valentin Jucan a propus o amendă de 20.000 de lei. Voturile pro şi contra au fost la egalitate şi subiectul va fi reluat.

  • Şedinţă CNA, suspendată înainte de rediscutarea amenzii dată Antenei 3

CNA menţine amenda pentru "Sinteza zilei" CNA a menţinut ieri amenda de 50.000 data postului Antena 3 în cazul emisiunii "Sinteza zilei" din 14 ianuarie. Atunci, în emisiunea lui Gâdea au fost ridiculizaţi şapte jurnalişti. Trei membri CNA au solicitat rediscutarea sancţiunii în contextul în care ea a fost comparată cu o alta, de 70.000 de lei, dată postului B1 TV. "Rediscutarea amenzii vine în acord cu ceea ce s-a întâmplat la postul B1. În emisiunea Antenei 3 se încalcă mai multe lucruri: dreptul la imagine, la informare corectă etc. Voi propune 70.000 lei", a spus Florin Gabrea. Propunerea de majorare la 70.000 de lei a primit doar două voturi, ale membrilor CNA, Florin Gabrea şi Valentin Jucan, iar amenda iniţială a fost menţinută.

  • Membrii CNA îşi dau în cap cu libertatea presei. Şefa instituţiei a cerut anchetă

Iubiri secrete, la a treia amendă CNA a amendat postul Prima TV cu 10.000 de lei pentru serialul "Iubiri secrete", în cazul căruia s-a constatat că în mai multe episoade au fost secvenţe de violenţă şi limbaj vulgar, ce au încălcat legislaţia privind protecţia minorilor. Prima TV a ajuns la a treia amendă pentru "Iubiri secrete". Consiliul a decis amendarea a trei episoade dar şi o ediţie din "Schimb de mame" în care se prezintă un copil conducând un tractor spre amuzamentul părinţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News