Evenimentul Zilei > Actualitate > Club de vacanţă pentru micuţii din Iaşi
Club de vacanţă pentru micuţii din Iaşi

Club de vacanţă pentru micuţii din Iaşi

Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" din Iaşi a pregătit în această vară un program special pentru micuţii care freventează filialele instituţiei.

"Clubul de vacanţă" deschis pe 26 iulie a devenit locul preferat de joacă al copiilor care iau aici cursuri de origami, pictură şi actorie. Activităţile sunt susţinute cu ajutorul a şase voluntari din Botoşani.
"Bibiloteca îşi diversifică activităţile şi în funcţie de cerinţele copiilor, cei care vin la cursuri sunt "clienţii fideli" ai bibliotecii. Părinţii lor sunt foarte încântaţi de faptul că au unde să îi lase câteva ore, până îşi fac ei cumpărăturile, îi ştiu în siguranţă şi se bucură că în acest timp învaţă ceva util. Clubul de vacanţă va rămâne deschis până la sfârşitul lunii august, deocamdată are în jur de 30 de beneficiari", a declarat Irena Brodoceanu, şef Serviciu Programe Culturale din cadrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" Iaşi.
Cursuri de origami
La Filiala Ateneu, din cartierul Tătăraşi, copiii pot merge în fiecare luni, până la sfârşitul lunii august, de la ora 10.00, pentru cursurile de origami, iar miercurea de la aceeaşi oră aici se ţin cursuri de desen şi actorie.
Voluntarii veniţi la Filiala "Mihail Sadoveanu" din cartierul Alexandru cel Bun ţin în fiecare zi de marţi cursuri de desen pentru copiii pasionaţi de lectură.
"La finalul cursurilor vom organiza expoziţii cu lucrările făcute de copii şi o piesă de teatru scrisă şi pusă în scenă de ei, li s-au dat mai multe teme la care să se gândească", au adăugat reprezentanţii bibliotecii.
Clubul de vacanţă a funcţionat şi anul trecut în cadrul bibilotecii, iar micuţii din Iaşi au avut ocazia să ia cursuri de engleză, să vizioneze filme, desene animate şi să asculte poveşti.