Comitetul Executiv al FRF a hotarat sa puna in aplicare ieri decizia TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), care ii da italianului Claudio Zambon drept de folosinta asupra numelui, palmaresului, culorilor, imnului si logoului gruparii Poli Timisoara.

Echipa din Liga I, patronata de BkP, trebuie sa plateasca mai multe amenzi pentru folosirea abuziva a numelui, culorilor, imnului si logoului. Penalitatile se ridica in total la 288.367 de euro, plus 500 de franci elvetieni, reprezentand cheltuielile de judecata.

Clubul condus acum de Marian Iancu, care evolueaza in Liga I, trebuie sa-si schimbe numele in termen de maximum 15 zile, pentru a nu fi confundata cu SC FC Politehnica Timisoara SA – formatia lui Zambon, care recent a retrogradat din Liga a III-a.

Daca acest lucru nu se va intampla in termenul stabilit, FIFA a amenintat FRF cu excluderea tuturor reprezentantelor tarii noastre din competitiile internationale! Se pare ca varianta care va fi aleasa de banateni este „Politehnica 1921 Stiinta Timisoara Invest SA”.

FRF va cere lamuriri suplimentare de la TAS daca echipa care reprezinta Timisoara acum in Liga I trebuie sa schimbe culorile, imnul si logoul, deoarece acestea nu coincid cu cele ale gruparii patronate de Claudio Zambon.

In aceste conditii, echipa lui Marian Iancu isi poate contabiliza in palmares doar rezultatele din cele cinci sezoane scurse de la momentul in care Toni Dobos a mutat AEK Bucuresti la Timisoara.