Claudia Penda, „Nu mai port”, la Gala Capital: „Lucrurile de succes și mărețe se construiesc cu gesturi mici”

Claudia Penda, „Nu mai port”, la Gala Capital: „Lucrurile de succes și mărețe se construiesc cu gesturi mici”

Comunitatea „Nu mai port“ reprezintă un adevărat fenomen. A început în online, dar a fost depășită această barieră de multă vreme. La momentul de față, comunitatea depășește 50.000 de membri. Fondatoarea Claudia Penda spune în cadrul unui interviu pentru Revista Capital că acest fenomen, al modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Claudia Penda a primit din partea Revistei Capital Premiul „Dezvoltarea în mod accelerat a unei comunități dedicate modei circulare”. „Viitorul aparține femeilor, asta spun filozofii zilelor noastre. Însă vreau să le transmit domnilor că îi iubim mult, fără ei nu am putea să fim un tot. Însă, viitorul aparține femeilor. Noi suntem mai emoționale. Ceea ce înseamnă că putem spre la un viitor fără războaie în care o să ne iubim mai mult unii pe alții. Așa că, lăsați-vă pe mâna noastră”, spune Claudia Penda, pe scena Premiilor Capital.

„Ce fac eu cu grupul acesta? Vindem haine? Cer să facă și femeile? Dar să știți că dincolo de acest gest, avem o responsabilitate față de noi înșine, față de resursele noastre și față de cele ale planetei. Lucrurile de succes și mărețe se construiesc cu gesturi mici, oceanul este compus din picătură cu picătură și noi asta demonstrăm. Suntem foarte multe femei și ne înțelegem foarte bine. Fiecare are în ea, în el, o stea care merită să strălucească. Asta încerc să fac cu acest grup și pare că ne reușește, să mergem înainte pentru un viitor mai bun pentru copiii noștri, asta este menirea noastră pe Pământ”, declară fondatoarea proiectului „Nu mai port”.

Claudia Penda a adus împreună oameni care bucură oameni

„Nu mai port“ este un proiect inițiat de Claudia Penda în 2019, iar comunitatea din prezent este una bine închegată, adusă împreună din pasiune pentru un stil de viață în armonie și echilibru. „Pentru mine, moda circulară înseamnă că îmi pasă de resursele care au fost deja consumate pentru producerea acestor haine. Că îmi pasă de banii mei, pe care i-am cheltuit atunci când am cumpărat și că încerc să recuperez o parte din investiție. Este o mentalitate relativ nouă în zona de consumerism, în care ne-am trezit cu toții de câțiva ani încoace“, adaugă Claudia Penda. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre proiectele sale de suflet este târgul de haine pre-loved, care are loc de două ori pe an, eveniment ce a devenit deja o tradiție pentru comunitatea „Nu mai port“. Hainele aduse la târg sunt vândute la prețuri foarte mici tocmai pentru ca să fie purtate cu drag de altcineva.

Consumerism în era actuală

„Astfel de târguri ne fac mai conștienți de consumerismul pe care îl practicăm deseori. Și nu numai că ne vindem hainele sub prețul de achiziție, dar este și un prilej să ne cunoaștem mai bine. În cele din urmă, suntem cam la fel, schimbăm mentalitatea legată de hainele și obiectele second-hand“, declară fondatoarea „Nu mai port“.

Prin mișcarea sa care a început în mediul online în 2019 și s-a dezvoltat rapid prin evenimente offline, Claudia Penda spune că a reușit să aducă împreună oameni care bucură alți oameni. „Mai concret? Nu este nevoie de un cadru special, de întâlniri mărețe, trebuie doar să ne facem îndatoririle zilnice cu cea mai mare plăcere!“

Gala Capital „Femei de Succes” 2024

Revista Capital a premiat femeile care fac performanță în România în cadrul Galei Capital „Femei de Succes”, ediția 2024. Evenimentul a avut loc joi, 20 iunie 2024, și a reunit femei lider din mediul de business, antreprenoriat, politic, cultural, medical, social, sportiv și mass-media.

Gala Capital „Femei de Succes” se numără printre evenimentele de tradiție organizate de revista Capital. În fiecare an, revista Capital celebrează performanțele femeilor din România și recunoaște rolul acestora în dezvoltarea mediului economic, administrativ și social din țara noastră.