Clasa muncitoare, în disputa Hillary - Obama

Clasa muncitoare, în disputa Hillary - Obama

Hillary Clinton şi Barack Obama, cei doi senatori democraţi care se luptă pentru a reprezenta formaţiunea în alegerile prezidenţiale din acest an, au susţinut ultima dezbatere înainte de alegerile primare care vor avea loc săptămâna viitoare în statul Pennsylvania, relatează BBC.

Într-o încercare de a-şi revigora campania, Clinton a criticat dur comentariile făcute de Barack Obama, în care acesta a catalogat votanţii din clasa muncitoare ca fiind nişte oameni care se agaţă de arme şi religie.

"Nu cred că bunicul meu sau tatăl meu sau orice alt om pe care am avut privilegiul să-l întâlnesc în Pennsylvania s-a agăţat vreodată de religie atunci când Washingtonul nu le dădea atenţie", a spus Hillary Clinton.

"Şi nu cred că oamenii apelează la arme când se simt frustraţi de deciziile guvernului. Pur şi simplu nu cred că acesta este modul în care gândesc americanii", a mai spus aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

De cealaltă parte, Barack Obama a susţinut că declaraţiile sale au fost interpretate greşit.

"Îmi dau seama că unii s-au simţit ofensaţi. Nu e pentru prima oară când fac o declaraţie, iar aceasta este interpretată greşit", a spus Obama. "Dar vreau ca lumea să înţeleagă că ce am vrut să spun este că americanii trec printr-o perioadă dificilă", a precizat acesta.

Sondajele arată că în statul Pennsylvania favorită este Hillary Clinton, însă până acum la nivel naţional, Barack Obama a adunat cele mai multe voturi.

(12:48)