Evenimentul Zilei > Actualitate > Clanul „Corduneanu”, a patra lună de arest
Clanul „Corduneanu”, a patra lună de arest

Clanul „Corduneanu”, a patra lună de arest

Judecătorii ieşeni au prelungit astăzi cu 30 de zile mandatele de arestare emise pe 18 ianuarie în dosarul clanului “Corduneanu”, cu o excepţie. Mandatul de arestare a lui Radu Adrian Prundeanu, naşul de cununie a lui Vasile Călin, unuia dintre fraţii Corduneanu, a fost prelungit doar cu 15 zile.

Prundeanu, administrator al firmelor „Karina Mobi Style” şi „Geo Star”, este acuzat că a racolat în ianuarie 2007 – aprilie 2008 persoane care au obţinut credite bancare prin mijloace frauduloase, cazuri în care prejudiciul nu a mai fost recuperat.
Dosarul Cordunenilor, 69 de volume
Constantin Bogdan (Costel Corduneanu – n.r.), Adrian şi  Mihai Silviu Corduneanu, Bogdan Tofan, Petronela Tiugă, Iulian Cătălin Bogdan, Gabriel Maleş, Marian Vasiliu, Marian Simon, Viorel Potorac, Ciprian Panagachi, Radu Adrian Prundeanu, Daniel Târşu, Ioan Ciubotariu, Gheorghe Rusu şi Silviu Iulian Gîtlan au fost arestaţi pe 18 ianuarie pentru înşelăciuni imobiliare şi bancare, trafic de persoane, şantaj şi constituire de grup infracţional organizat.
La cele 65 de volume existente la dosar, procurorii au adăugat încă patru volume pe care le-au depus la instanţă sâmbătă, în ziua în care au cerut prelungirea mandatelor de arestare. Noile volume conţin rezultatele unor comisii rogatorii din Germania, hârtii oficiale prin care se încearcă să se demonstreze că fraţii Corduneanu coordonau câteva reţele de hoţi şi prostituate din străinătate.
Spirite încinse
Cordunenii au devenit suspicioşi în privinţa fidelităţii unora dintre „locotenenţii” lor, aflaţi şi ei în boxa acuzaţiilor. La ultima înfăţişare în instanţă, cea de sâmbătă, într-una dintre pauzele acordate de judecători, Constantin Bogdan a aruncat cu o sticlă de apă de jumătate de litru înspre Ciprian Tănasă Panagachi, pe care l-a făcut turnător. Ulterior mascaţii l-au scos din sală pe Panagachi în fiecare pauză, pentru ca spiritele să nu se încingă din nou.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: