„Clădirea a fost obiectul unei lucrări de reabilitare în perioada 2005 -2010, pe baza unui
proiect al Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, finanţat de Ministerul Muncii”, a declarat, într-o intervenţie la Digi24, Atilla Somogyi, purtător de cuvânt al CJ Maramureş.

 

„A fost vorba de o perioadă de întrerupere. După un an şi ceva, timp în care constructorul a renunţat, lucrările au fost reluate. De la faţa locului, colegii m-au informat că este vorba, probabil, despre dislocarea grinzilor care erau acoperite cu plăci de rigips.”

Cine sunt VINOVAȚII

„În acest moment suntem în situaţia în care efectuăm verificări privind toate activităţile care s-au derulat în cadrul acestei clădiri. S-a format la nivel de Consiliu Judeţean o comisie; se deplasează către Sighetu Marmaţiei un reprezentant al Direcţiei Tehnice, o persoană desemnată de ISU şi un expert din partea Inspecţiei de Stat pentru Construcţii. (…) Se va recurge la expertizarea întregii clădiri”, a explicat Atilla Somogyi.

„În mod cert, în urma concluziilor, cei care sunt vinovaţi, partea de constructor, vor trebui să răspundă pentru modul în care şi-au făcut datoria, în sensul în care, pe baza constatării, se poate merge până la ceea ce înseamnă responsabilitatea penală, materială, tot ce prevede legea”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş.

Potrivit informațiilor Digi 24, clădirea în care s-a întâmplat incidentul a fost ridicată în 1887, iar grinzile sunt cele originale. În momentul în care tavanul s-a prăbuşit, în încăpere se aflau trei persoane. Toate sunt cu probleme psihice şi erau imobilizate la pat.

Când a avut loc incidentul?

Incidentul a avut loc în jurul orei 8, când tavanul unei încăperi de la azilul din Sighetu Marmaţiei s-a prăbuşit peste persoanele aflate înăuntru. Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre un tavan fals care a căzut, fără a se cunoaşte cauzele care au determinat acest lucru.

Două persoane au fost rănite. Un bărbat de 73 de ani a fost transportat la spital, de un echipaj al Ambulanţei, în timp ce unul de 76 de ani a fost preluat de medicii SMURD. Cei doi sunt acum la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei, unul fiind suspect de fracturi costale, iar pentru celălalt se aşteaptă consultul neurologic.