Ciuvică: „Şi Băsescu a fost dat afară din Navrom“

Ciuvică: „Şi Băsescu a fost dat afară din Navrom“

În replică la obiecţiile prezidenţiale faţă de numirea Noricăi Nicolai la Justiţie, liderul Grupului pentru Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a susţinut ieri că şi preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să refuze în 1991 şi 1999 funcţia de ministru al transporturilor dacă şi-ar fi aplicat aceleaşi criterii.

„Şi Băsescu a fost dat afară de la Anvers în urma unor grave nereguli profesionale“, a declarat Ciuvică, prezentând câteva rapoarte şi memorii semnate de actualul preşedinte în 1989, ca şef al Agenţiei Navrom din Anvers. Potrivit acestora, Băsescu ar fi fost schimbat din funcţie sub acuzaţia că a semnat incorect factura pentru repararea unei nave.

În ianuarie 1989, Băsescu a semnat o factură de 899.000 de franci belgieni reprezentând costurile totale ale lucrării, în condiţiile în care comandantul navei „Zimnicea“, Valentin Stan, nu şi-a asumat decât costurile estimate iniţial la 596.900 de franci. Cum Navrom nu aprobase în prealabil fondurile suplimentare, o comisie de la Ministerul Transportului a propus sancţionarea lui Băsescu şi a lui Stan cu scăderea a 20% din salariul pe o lună pentru „neîndeplinirea în totalitate a atribuţiilor de serviciu“. Administraţia Prezidenţială nu a făcut niciun comentariu în acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News