Premierul Florin Cîțu a făcut, miercuri, precizări cu privire la o posibilă majorare a unor taxe și la reforma companiilor de stat.

În ceea ce privește creșterea taxelor, premierul Florin Cîțu a declarat că „acest mandat este un mandat al reformei și al investițiilor. Am spus din primul moment că nu vom crește taxele și nu vom crește taxele.

Este o linie roșie peste care nu vom trece, asta înseamnă că nu vor fi afectați cetățenii și nu vor fi afectate companiile private. Este un an în care estimăm creștere economică. Sunt companii pe pierdere de ani de zile. Cheltuielile cu salariile s-au dublat în ultimii 4 ani. Sporurile se vor modifică prin lege în Parlament, este vorba de anumite sporuri și indemnizația pentru hrană.

Anul acesta vom discuta legea salarizării. Cheltuielile cu asistență socială și salariile s-au dublat în guvernarea PSD. E nevoie de măsuri structurale. Suntem sub lupa investitorilor străini și agențiilor de rating și din cauza măsurilor PSD, România e singură țară din UE în procedura de deficit excesiv”, a declarat premierul Florin Citu.

Florin Cîțu, despre o posibilă majorare a anumitor taxe și reforma companiilor de stat

„Reforma companiilor de stat, vom vedea! Nu poți să te asiguri cine va pleca și cine nu va pleca. Vom vedea cine va pleca. Sunt companii cu pierderi. Este momentul să luăm o decizie. Au crescut salariile, au crescut subvențiile. Trebuie să luăm măsuri în companii.”, a spus Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI Schimbare radicală a guvernului! Studenții vor avea 50% reducere la biletele de tren

CITEȘTE ȘI Buget de stat 2021. Ce ministere primesc mai puțini bani?

CITEȘTE ȘI Florin Cîțu. Anunț oficial despre creșterea pensiilor

CITEȘTE ȘI Anglia impune o taxă uriașă pentru cei care trebuie să stea în carantină. Alternativa este închisoarea 10 ani

CITEȘTE ȘI Curs valutar 10 februarie 2021. Leul se apreciază ușor