Citroen, la braţ cu Bugatti

Citroen, la braţ cu Bugatti

Constructorul francez va produce şase exemplare de stradă după conceptul GT, fiecare în valoare de 1,29 milioane de euro.

Citroen s-a decis să construiască o maşină de stradă pe baza uneia dintre vedetele jocului ”Gran Turismo 5 PlayStation”. Şi să concureze Bugatti, probabil.

Modelul digital GT, imaginat de designerului japonez Takumi Yamamoto, a fost realizat iniţial pentru a marca prezenţa Citroen în volumul cinci al celebrului joc pentru consolă.

Ulterior, producătorul francez a venit şi cu un concept, prezentat cu mare succes, anul trecut, la Salonul Auto de la Geneva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ediţiei online a revistei britanice ”Autocar”, care citează surse din conducerea firmei, Citroen va produce şase GT-uri, pe care le va comercializa la preţul de 1,1 milioane de lire sterline (aproximativ 1,29 milioane de euro) bucata.

Modelul Bugatti Veyron, celebrul Gran Turismo cu motor W16 de 1.001 cai-putere produs sub tutela Volkswagen, costă aproximativ un milion de euro.

Lansare la Frankfurt

Directorul departamentului Dezvoltare de la Citroen, Vincent Besson, a confirmat (anterior, când se evalua utilitatea fabricării unei versiuni de stradă) că maşina va fi propulsată de un motor V8 de origine Ford sau GM, care va livra cel puţin 500 de cai-putere.

Detaliile complete sunt aşteptate în septembrie, atunci când Citroen va prezenta versiunea de producţie a GT-ului la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mai multe imagini în Galeria Foto