Evenimentul Zilei > Justitie > Cioacă, încolţit de termoviziune
Cioacă, încolţit de termoviziune

Cioacă, încolţit de termoviziune

Tehnica modernă îi poate veni de hac poliţistului acuzat de moartea Elodiei

Cel mai cunoscut dintre poliţiştii autohtoni, Cristian Cioacă, pare din nou încolţit. Acuzat că şi-a omorât nevasta acum cinci ani, fostul soţ al Elodiei Ghinescu are motive de îngrijorare în faţa noilor dovezi culese din dormitorul conjugal. În camera în care se presupune că a fost ucisă Elodia au fost găsite alte pete de sânge, cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie: Crime-Lite. Este vorba de un echipament care se bazează pe o sursă de lumină variabilă.
Astfel, pot fi depistate urme de materie, în special urmele biologice, precum sângele. „Este un aparat performant, cu termoviziune, care poate depista urme de sânge şi în zugrăveala de pe pereţi. În 2007, atunci când s-au făcut primele cercetări, nu exista această tehnică”, au dezvăluit, pentru EVZ, anchetatorii. Scopul percheziţiei de joi din apartamentul în care au locuit Elodia şi Cioacă este „readministrarea unor probe” în dosarul în care poliţistul este acuzat de omor. „Au fost găsite urme şi în plintele care se află la baza pereţilor„, a precizat, la rândul ei, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu. Toate probele au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică. După analizarea lor, acestea se vor adăuga celorlalte, aflate în dosarul lui Cioacă.
„Şi înainte de apariţia acestei noi tehnici erau probe suficiente deoarece au fost găsite urme de sânge pe pereţi, în maşina lui şi pe hainele sale. În plus, Elodia a fost declarată moartă”, au explicat surse judiciare. Pe lângă Cioacă, a fost audiat şi proprietarul unei pensiuni la care soţii Cioacă îşi petreceau timpul liber. Anchetatorii au dezvăluit că poliţistul va putea fi trimis în judecată până la sfârşitul acestui an. Dosarul a fost instrumentat, până în iunie 2011, de procurorul Marius Iacob, atunci când a fost numit prim-adjunct al Procurorului General.”Din probele administrate până atunci, reieşea clar că principalul suspect este Cristian Cioacă „, susţine Marius Iacob.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News