Evenimentul Zilei > Politica > Marele câștigător după moțiune! Băsescu devoalează manevra lui Ponta
Marele câștigător după moțiune! Băsescu devoalează manevra lui Ponta

Marele câștigător după moțiune! Băsescu devoalează manevra lui Ponta

Fostul președinte Traian Băsescu este convins că președintele Klaus Iohannis are, deja, soluția la actuala criză politică.

Traian Băsescu a declarat joi, la România TV, după moţiunea de cenzură, că este convins că preşedintele Klaus Iohannis are o soluţie pentru viitorul guvern.

„Sunt sigur că preşedintele Iohannis are soluţia în buzunar. Ce mă face să cred acest lucru: prea a insistat domnul Iohannis pentru această moţiune. Asta mă face să cred că are pregătită o soluţie după ce moţiunea va trece.

Dăncilă nu mai are ce face, nu mai poate înlocui candidatul la prezidențiale, va candida. Va fi președintele PSD până după alegerile prezidențiale, când va preda mandatul și se va uita că a fost premier. Până una alta, e premier interimar. Un guvern putem avea după alegerile prezidențiale.

Victor Ponta este câștigătorul acestei moțiuni. El poate avea orice opțiune. E o variantă tentantă și pentru PSD. Eu cred că el este mai tentat de PSD, decât de a guverna. Poate să preia oamenii, iar ce nu preia să rămână în PSD și să îi rămână aliați. Cu dreapta, el e compromis. Eu cred că Ponta, dacă va juca la maxim, să vrea și PSD și la guvernare, el poate aduce PSD la guvernare. Pro România cu PSD înseamnă un număr enorm de parlamentari. El poate juca și cartea unei majorități, cu PSD, UDMR, ALDE, minorități.”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare vineri la Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru, după ce Cabinetul Dăncilă a picat prin moţiune de cenzură. PSD este ultimul pe lista invitaţilor.