Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine a salvat simbolul Hollywood-ului
Cine a salvat simbolul Hollywood-ului

Cine a salvat simbolul Hollywood-ului

Fondatorul revistei "Playboy", Hugh Hefner, a donat, ieri, ultimii 900.000 de dolari necesari unui grup de protecţia mediului pentru achiziţionarea unui teren care poate salva însemnul hollywoodian.

Rolul-cheie exercitat de Hefner în strângerea de fonduri a fost făcut public de către oficialii din Los Angeles, printre care şi guvernatorul Arnold Schwarzenegger, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit Reuters, suma necesară care trebuie strânsă până vinerea aceasta este de 12,5 milioane de dolari. După această dată, va fi achiziţionată o parcelă adiacentă de 56 de hectare de teren,în jurul Griffith Park, care va fi trecută în proprietatea municipalităţii. Scopul este acela de a preveni deteriorarea priveliştii către cel mai frumos şi, totodată, cel mai faimos simbol al Hollywoodului.

"Toată visele şi fanteziile copilăriei mele proveneau din filme, iar imaginile create la Hollywood mi-au influenţat major atât viaţa, cât şi revista Playboy", a afirmat Hefner într-o declaraţie.

"Aşa cum am mai spus şi altădată, acest semn este Turnul Eiffel pentru Hollywood şi sunt foarte bucuros că pot ajunge la conservarea unui astfel de simbol cultural", a continuat acesta.

Printre donatorii care au contribuit la salvarea literelor de pe dealul Hollywood-ului se află actorul Tom Hanks şi regizorul Steven Spielberg.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: