Evenimentul Zilei > Monden > Cine a fost celălalt prinț William. Povestea tragică de iubire
Cine a fost celălalt prinț William. Povestea tragică de iubire

Cine a fost celălalt prinț William. Povestea tragică de iubire

Toată lumea știe de prințul William, primul născut al prințului Charles și al Dianei. Însă nu mulți știu cine a fost celălalt prinț William, care a trăit o poveste de iubire cu final tragic.

Celălalt prinț William a fost membru al familiei regale britanice, nepot al regelui George al V-lea al Regatului Unit. Prințul William, Duce de Cambridge a fost numit după el. Prințul William de Gloucester a fost vărul primar al reginei și, la momentul nunții acesteia, în 1947, el era al patrulea în linia de succesiune pentru tron.

Tânăr fiind, William a decis să nu urmeze protocolul regal strict și să se alăture armatei. În schimb, el era dornic de aventură și o viață normală, departe de privirile indiscrete ale familiei regale.

În 1968, William s-a mutat în Japonia, unde a lucrat în serviciile diplomatice și acolo s-a îndrăgostit nebunește de frumoasa modelă maghiară Zsuzsi Starkloff. Povestea lui William și Zsuzsi a început ca un basm – dar, din păcate, acest basm are un final tragic. În 2015, Zsuzsi a acordat un interviu rar canalului britanic Channel 4 pentru un documentar, despre povestea lor de dragoste și despre durerea pe care o simte încă pentru bărbatul de care s-a îndrăgostit în urmă cu aproape jumătate de secol.

Celălalt prinț William. „James Bond” al monarhiei și idolul lui Charles

Zsuzsi poartă încă un lanț la gât cu un „W” pe un inel, dat de bărbatul la care se referă ca fiind dragostea vieții sale, prințul William de Gloucester. Ca nepot al regelui George al V-lea, William a fost cel mai frumos și mai interesant membru regal al generației sale, cunoscut sub numele de „James Bond” al monarhiei.

Citiți articolul integral, semnat Eliza Gavrilescu, în Rețete și Vedete.