Ediţia de anul acesta a adus la Iaşi teatre de renume din Franţa, Italia, Polonia, Cehia şi Germania şi Teatrul „Puck" din Cluj, teatrele „Odeon" şi „Ţăndărică" din Bucureşti şi „Gulliver" din Galaţi. Artiştii de la Teatrul „Luceafărul" Iaşi au prezentat ieri publicului, în premieră, spectacolul „Cartea Junglei", după Rudyard Kipling, în regia Oanei Leahu.
„Este un spectacol amplu, o producţie dificilă, la care a muncit întregul nostru colectiv artistic. Sunt în total 137 de păpuşi, de măşti, de marionete. A fost o misiune dificilă să refacem atmosfera din jungla în care Mowgli îşi face călătoria iniţiatică", a declarat Oltiţa Cîntec, directorul artistic al teatrului.
Ursul păcălit de vulpe
Copiii din Iaşi s-au delectat astăzi cu „Scufiţa Roşie", un spectacol de o oră pus în scenă de Teatrul "Ţăndărică" din Capitală. În zilele următoare, până pe 8 octombrie, se vor întâlni cu personajele îndrăgite, de la ora 10.00, în Sala Mare a Teatrului „Lucefărul".
Mâine, teatrul din Cluj îl aduce pe scenă pe „Apolodor", după Gellu Naum, miercuri, Teatrul din Galaţi va spune publicului „Povestea de Crăciun", joi Teatrul din Cehia prezintă piesa „Când iedul deschide uşa", iar vineri teatrul gazdă va aduce pe scenă „Ursul păcălit de vulpe".
Spectacole şi pentru adulţi
Miercuri, joi şi vineri, artişti din Franţa vor prezenta pe esplanada Teatrului „Luceafărul" spectacolul „Volpino", la orele 10.00, 12.00, 16.00 şi 18.00. De asemenea, cu excepţia zilei de vineri, zilnic, de la ora 18.00, vor fi vizionate spectacole cu o rază de adresabilitate ce merge până la vârste mature, cum ar fi spectacolul-concert „Impresii Chopin", „Povestea unchiuleţului", „Unde te duc picioarele" şi „Aventurile lui Habarnam".

Miercuri, la ora 12.00, Oltiţa Cîntec va lansa cartea „60 de stagiuni. Monografia Teatrului «Luceafărul» Iaşi", iar apoi va avea loc dezbaterea „Animaţia contemporană, o artă pentru copii şi adulţi".