Evenimentul Zilei > Economie > Chrysler, pregătit de faliment
Chrysler, pregătit de faliment

Chrysler, pregătit de faliment

Chrysler a pregătit documentaţia pentru procedura de faliment în eventualitatea că negocierile pentru o alianţă cu grupul Fiat vor eşua până la termenul limită de 30 aprilie impus de guvernul SUA, potrivit Mediafax.

Guvernul Statelor Unite a impus Chrysler data de 30 aprilie ca termen limită pentru a încheia un acord cu Fiat.

În caz contrar, Trezoreria va bloca finanţarea constructorului auto, decizie care ar împinge compania către faliment.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor, Chrysler se concentrează pe discuţiile cu Fiat şi se bucură de sprijinul administraţiei Obama, însă a pregătit, ca soluţie secundară, documentele necesare pentru a solicita protecţie sub legea falimentului.

Grupul italian Fiat ar putea fi interesat să preia, totodată, compania germană Opel, cea mai importantă divizie europeană a grupului american General Motors (GM), potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Încheierea unei astfel de tranzacţii ar transforma Fiat într-un jucător major la nivel mondial, cu un rol important în restructurarea celor doi giganţi auto din SUA aflaţi în dificultate.

CITIŢI ŞI:
Fiat vrea să cumpere Opel

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: