Evenimentul Zilei > International > Chinezii au făcut la Debrecen o investiție uriașă. Este cea mai mare din istoria Ungariei
Chinezii au făcut la Debrecen o investiție uriașă. Este cea mai mare din istoria Ungariei

Chinezii au făcut la Debrecen o investiție uriașă. Este cea mai mare din istoria Ungariei

China va construi în Ungaria, la Debrecen, o fabrică producătoare de acumulatori. Investiția totală urmează să fie de peste 7 miliarde de euro. Fabrica va fi ridicată pe o suprafaţă de 221 de hectare, creându-se, astfel, aproximativ 9000 de noi locuri de muncă.

Secretarul de stat al Ministerului  maghiar de Externe şi al Comerţului Exterior, Levente Magyar, a anunțat că cel mai mare producător de acumulatori din lume, China Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), va construi în Ungaria a doua sa fabrică europeană, valoarea investiției fiind de peste 7 miliarde de euro.

Fabrica celor de la CATL va fi ridicată pe o suprafață de 221 de hectare și se vor crea aproximativ 9.000 de noi locuri de muncă în Ungaria.

Investiţia chineză este implementată în domeniul producţiei de autovehicule electrice. Acest lucru confirmă, încă o dată, că guvernul maghiar a luat decizia corectă atunci când a anunţat strategia sa de deschidere către China şi când a definit industria autovehiculelor electrice ca fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltării economice a Ungariei”, a declarat secretarul de stat al Ministerului  de Externe şi al Comerţului Exterior, Levente Magyar.

Când va începe construcția la noua fabrică

Fabrica va furniza module de acumulatori pentru producătorii europeni de automobile, iar în funcție de aprobarea acționarilor companiei, construcția va putea începe de anul acesta.

Potrivit comunicatului companiei, Debrecen are un mediu de afaceri stabil, industrie auto cu o istorie lungă și forță de muncă bine pregătită, acestea fiind motivele pentru care Ungaria este țara perfectă unde se va construi cea de-a doua fabrică de acumulatori a CATL.

De asemenea fabrica va fi construită aproape de fabricile de automobile ale unora dintre clienții săi: Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen. Totodată, proiectul va fi implementat în Parcul Industrial Sud de la Debrecen.

Markus Schäfer, membru al consiliului de administraţie de la Mercedes-Benz Group AG, a declarat că noua fabrică ce urmează să fie construită în Ungaria reprezintă o piatră de hotar privind extinderea producției de autovehicule electrice.

China Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) mai are o fabrică de acumulatori în Germania, scrie ziarulromanesc.at.