Cele mai puternice economii ale lumii au căzut la un acord, după negocieri "sincere, uneori tensionate", a declarat Christine Lagarde, ministrul francez de finanţe.

Miniştrii de finanţe şi şefii băncilor centrale, reuniţi la Paris, au convenit asupra unei liste de indicatori tehnici prin care să fie urmărite dezechilibrele cauzate de unele ţări care consumă mai mult, în timp ce altele îşi reduc consumul.

Însă nu s-a ajuns la nicio concluzie pentru cazurile în care aceste dezechilibre ar deveni periculoase şi cum ar putea fi acestea atenuate mai târziu.

China s-a opus la introducerea în lista indicatorilor pe cel privind contul curent, care indică sumele de bani care intră şi ies din ţară în urma comerţului şi a altor acţiuni.

Compromisul la care s-a ajuns constă în prezenţa indicatorului contului curent pe listă, însă datele vor fi ajustate astfel încât să excludă dobânzile pe care China le primeşte în contul rezervelor sale valutare în valoare de mai multe mii de miliarde de dolari, potrivit unui oficial, citat de AP.