Charlotte Cooper, membră a trupei The Subways: "Serialele, o oportunitate ca oamenii să ne audă"

Charlotte Cooper, membră a trupei The Subways: "Serialele, o oportunitate ca oamenii să ne audă"

Cei trei membrii ai formaţiei The Subways vor urca pe scena festivalului Stufstock, din Vama Veche, săptămâna viitoare. Trupa este una dintre favoritele festivalurilor şi a avut ocazia, chiar dacă piesele lor nu au fost rulate intens la radio, să cânte alături de artişti ca Foo Fighters sau U2. Melodia "Rock and roll queen" este cunoscută din seriale, reclame şi filme şi este des întâlnită în playlistul cluburilor din Bucureşti.

Chiar dacă sunt celebri, cei de la The Subways îşi fac timp pentru fanii lor şi au avut un proiect ce i-a purtat în casele acestora pentru spectacole. Charlotte Cooper, solista şi cea care cântă la bas în trio, a dat sfaturi pentru trupele din România aflate la început de drum, a explicat cu ce îi va încânta trupa pe spectatorii de la Stufstock, dar şi cum a fost pentru ei să cânte în casa unui fan. EVZ: Aţi câştigat faima prin forţe proprii. Ce sfaturi aveţi pentru trupele aflate la început din România? Charlotte Cooper: Cred că sunt două lucruri foarte importante pentru formaţii care sunt la început de drum. Primul ar fi să te asiguri că poţi să ai încredere deplină şi să fii cinstit cu colegii tăi de trupă. Sunteţi pe cale să intraţi într-o aventură şi veţi trece prin multe împreună. Al doilea lucru ar fi să încercaţi să cântaţi la cât de multe concerte se poate. Este singurul mod prin care se poate construi încrederea în sine pe scenă şi prin care trupa devine mai apropiată şi mai bună ca un întreg. Muzica voastră a fost introdusă în serialul "Rebel în California". Este un lucru bun să fiţi recunoscuţi din seriale, reclame şi filme? Suntem o trupă care nu a avut parte de foarte multă atenţie din partea posturilor de radio până la albumul actual, al treilea. Pentru noi, reclamele, serialele şi filmele sunt o cale extraordinară ca oamenii să audă muzica noastră pentru prima oară. Încă întâlnesc oameni care îmi spun că ne-au auzit pentru prima dată în serialul "Rebel în California". Acesta a fost difuzat în foarte multe ţări şi a fost o oportunitate pentru noi. Aţi avut un proiect caritabil pentru bolnavii de autism: v-aţi angajat să cântaţi în casele fanilor. Cum a fost această experienţă pentru voi? Proiectul "The Pledge" a fost extraordinar şi ne-am simţit bine alături de toţi cei care s-au implicat. Concertele în casele oamenilor au fost cu siguranţă unele dintre cele mai frumoase momente. Am avut şase în total. Am cunoscut nişte oameni încântători şi a fost o experienţă grozavă să putem privi în lumea unui grup de prieteni pentru o noapte. Aţi planificat întâlniri cu fanii din România? Cu siguranţă! Vom veni devreme la festival să vedem şi celelalte trupe şi vom mai sta după concertul nostru… dacă ne vedeţi pe acolo, veniţi să ne spuneţi "bună".

Charlotte Cooper Solistă şi basist în trupa The Subways

  • S-a născut în 1986 în Marea Britanie, în Essex.
  • A format trupa The Subways alături de fraţii Josh Morgan şi Billy Lunn.
  • În 2004 a cântat la Glastonbury, prima dată în faţa unui public numeros.
  • Are trei albume de succes la activ.

2005 este anul în care trupa a lansat primul album, care a câştigat Discul de Aur

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este senzaţional să intri pe scenă şi să auzi ţipetele a zeci de mii de oameni şi să îi vezi cum se mişcă toţi pe ritmul muzicii tale, cu mâinile în aer." Charlotte Cooper

Stufstock 10

Formaţia The Subways va concerta în cadrul ediţiei aniversare a festivalului Stufstock. Alături de ei, vor mai urca pe scenă vineri şi sâmbătă şi alte trupe importante ca: East Roots, Gândul Mâţei, Dubioza Kolektiv, Dub incorporation, Trooper, Coma, E.M.I.L., Alternosfera. Festivalul de la malul mării nu înseamnă, însă, numai concerte. Începând cu 23 iulie, în Vama Veche vor avea loc lansări de carte, se vor juca piese de teatru şi vor fi proiectate filme. În plus, cei care vor să îşi ocupe timpul şi cu activităţi mai creative, se pot înscrie la workshopul de pictură, de pe 23 iulie, sau pot învăţa să cânte la un instrument, la Rock School, care începe pe 24 iulie.