Evenimentul Zilei > Actualitate > Charles Villa-Vicencio, doctor honoris causa
Charles Villa-Vicencio, doctor honoris causa

Charles Villa-Vicencio, doctor honoris causa

Profesorul universitar Charles Villa-Vicencio, considerat cea mai influentă personalitate academică din Africa de Sud, a devenit astăzi doctor honoris causa al Universităţii de Vest din Timişoara.

Charles Villa-Vicencio, profesor emerit al Universităţii din Cape Town, Africa de Sud, dublu licenţiat în teologie (Rhodes, 1968) şi politologie (Natal, 1970), cu un master la Universitatea Yale (1972) şi doctorat la Universitatea Drew, USA (1975) şi-a câştigat notorietatea la nivel mondial datorită rolului crucial pe care l-a avut în postura de director naţional al Comisiei de cercetare, din cadrul reputatei Comisii pentru Adevăr şi Reconciliere, constituită în Republica Sud-Africană.

Pentru munca şi contribuţia sa, în anul 1998, lui Charles Villa-Vicencio i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Elmhurst College, din SUA, iar în anul 2005 a primit Premiul Abraham Kuyper – oferit de către Universitatea Princeton, SUA.

„La aceste distincţii, dorim şi noi să adăugăm cea mai înaltă distincţie onorifică a Universităţii de Vest din Timişoara. Ne exprimăm astfel speranţa că, împreună cu un alt distins laureat al aceluiaşi titlu, profesorul Vladimir Tismăneanu, va găsi în comunitatea academică din Universitatea noastră cadrul cel mai potrivit pentru o colaborare fructuoasă în viitor – în acest domeniu atât de important al justiţiei restaurative şi reconcilierii sociale în contextul românesc, în special acum, când în Timişoara sărbătorim împlinirea a 20 de ani de la trecerea de la un regim totalitar la democraţie”, a declarat rectorul UVT, Ioan Talpoş.

Charles Villa-Vicencio a participat aseară, la Centrul Areopagus din Timişoara, la o dezbatere pe tema „Dincolo de Condamnare: Adevăr şi Reconciliere în perioade de tranziţie”.

CITIŢI ŞI:

"Miracolul din Africa de Sud", în alb şi negru

"Înghiţeam apartheid-ul prin laptele mamelor noastre"

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: