CFR Cluj a trecut aseară, pe teren propriu, de Dinamo cu scorul de 1-0. Campioana en-titre a revenit astfel în lupta pentru titlu, reducând diferenţa faţă de lider la numai şase puncte.

Yssouf Kone a decis soarta derby-ului de la Cluj. Atacantul adus de la Rosenborg Trondheim a marcat deviind din careu un şut expediat de uruguayanul Alvaro Pereira. „Cunosc vreo cinci Kone, de toate vârstele. Nu ştiu care dintre ei este la Cluj“, îl ironizase Mircea Rednic pe atacantul clujenilor în ziua dinaintea meciului.
 
> Clujenii au dominat categoric prima repriză. În minutul 16, De Sousa Galliasi a reluat cu capul, dar Adrian Cristea a respins tot cu capul de pe linia porţii. În minutul 34, Gabriel Mureşan a trimis balonul cu capul, iar mingea a lovit mâna lui Izvoranu, însă arbitrul Istvan Kovacs a rămas impasibil la protestele clujeanului. Peste alte două minute, Lobonţ a respins de pe linia porţii, cu un reflex incredibil, o altă lovitură de cap, expediată de Trică din apropiere.

>
Dinamoviştii n-au ameninţat serios poarta gazdelor decât în minutul 10, când Florin Bratu a ratat o preluare simplă deşi era faţă în faţă cu portarul advers. În repriza a doua, scenariul s-a repetat. Dinamo a avut prima ocazie prin Tamaş, dar apoi Dubarbier şi Culio s-au jucat cu ocaziile la poarta lui Lobonţ. În minutul 81, un şut al lui Alvaro Pereira a fost deviat cu mâna în afara terenului de Tamaş, dar nici de această dată Istvan Kovacs n-a dictat nimic.

>
Jucătorii ambelor echipe au evoluat la limita regulamentului. Dinamovistul Mourtala Diakite a scăpat ca prin urechile acului de o eliminare în minutul 72, după o intrare dură asupra lui Trică. Închizătorul dinamovist îl „rupsese“ cu câteva minute înainte şi pe Dani, care a fost schimbat.
 
> Florin Bratu s-a accidentat la genunchiul drept şi a rezistat puţin peste o jumătate de oră pe teren. Golgheterul dinamovist a fost înlocuit cu „proscrisul“ Osvaldo Miranda, care a jucat mai mult la satelitul Dinamo II.
 
> Suporterii dinamovişti au scandat lozinci şovine: „Afară, afară – cu ungurii din ţară“. Doi suporteri dinamovişti au fost reţinuţi de forţele de ordine înaintea meciului pentru că au lovit un fan al gazdelor.

LIGA I


CFR CLUJ – DINAMO . . . . . 1-0
Marcator:
Y. Kone (40)

CFR CLUJ:
Stăncioiu 6 – Panin 6, Cadu 7, Galliasi 6, Pereira 7 – G. Mureşan 5, Dani 6 (69, Peralta 6) – Culio 7, Trică 6 (79, Deac), Dubarbier 7 – Y. Kone 7 (86, Didi).
Antrenor: Maurizio Trombetta
 
DINAMO: Lobonţ 7 – Blay 5, Tamaş 5, J.P. Cesar 5, Ze Diabate 5 – Ad. Cristea 4, Ropotan 5, Izvoranu 5 (62, Diakite 5), Boştină 4 (57, Torje 5) – Fl. Bratu 4 (32, Miranda 4), Dănciulescu 5.
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu“; Spectatori: 18.000; Arbitri: I. Kovacs 5 – Z. Szekely 6, A. Oniţa 6