Ardelenii nu au suferit de "sindromul Ligii Campionilor" şi au câştigat în campionat, după ce la mijlocul săptămânii trecute disputaseră la Roma un meci solicitant.

De Zerbi l-a "înţepat" pe Cârţu

"Feroviarii" au deschis scorul prin Bastos, în minutul 18. Misiunea gazdelor a fost uşurată în minutul 34, atunci când "centralul" Sebastian Colţescu l-a eliminat pe Traian Marc, goalkeeperul echipei FC Braşov, pentru o intervenţie neregulamentară asupra lui Culio în careu. Penalty- ul dictat la aceeaşi fază a fost transformat de căpitanul Cadu.

Pus la zid pentru egoismul de care a dat dovadă în jocul de la Roma, ivorianul Traore a obţinut aseară o palidă consolare pentru barele pe care le-a avut în "Cetatea Eternă".

Atacantul a marcat al treilea gol al meciului, în minutul 48, după ce l-a depăşit spectaculos pe braşoveanul Oroş. Golul de 4-0 a fost opera italianului De Zerbi, cel care, după reuşită a imitat mersul pe bicicletă. Gestul i-a fost adresat antrenorului Sorin Cârţu, care a spus despre predecesorul său, Andrea Mandorlini, că a adus la echipă "mai mulţi biciclişti decât fotbalişti". De Zerbi era unul dintre cei vizaţi. În final, Peralta a irosit un penalty, pe care l-a executat în bătaie de joc.

CFR CLUJ – FC BRAŞOV 4 – 0
Marcator(i)
: Bastos (18), Cadu (36-penalty), Traore (48), De Zerbi (74)

CFR CLUJ: Nuno Claro 6, Tony 6, Cadu 7 (73, Piccolo 6), Alcantara 6, I. Rada 6, Culio 5, Kivuvu 5 (57, De Zerbi 7), Peralta 5, E. Dică 6, Bastos 7, Traore 7 (62, Bjelanovici 5).
Antrenor
: Sorin Cârţu

FC BRAŞOV: Marc 5, Bădoi 4 (46, Viveiros 5), Oroş 4, Majernik 4, Cr. Ionescu 4, Voicu 5, Ilyes 5, Cristescu 4, Chipciu 4, Hadnagy 4 (34, Kajcsa 5), Lamine 4 (56, Dedu 4).
Antrenor: Daniel Isăilă

Arbitri: S. Colţescu 7 – I. Popa 7, S. Gheorghe 7

Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu" – Cluj; Spectatori: 6.000; Eliminat: Marc (34)