Cetăţean turc suspectat de terorism, prins în Bucureşti

Cetăţean turc suspectat de terorism, prins în Bucureşti

Un cetăţean de origine turcă, suspectat că face parte dintr-o organizaţie teroristă, a fost depistat ieri, în Bucureşti, de poliţiştii de la Oficiul Român pentru Imigrări (ORI), potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ofiţerii specilizaţi din ORI au fost sesizaţi de lucrătorii SRI cu privire la existenţa unor informaţii conform cărora pe teritoriul României se află un cetăţean turc suspectat că face parte dintr-o organizaţie teroristă.

Ieri, s-a declanşat în Bucureşti o acţiune pentru depistarea străinilor cu şedere ilegală, în cadrul căreia a fost identificat şi reţinut cetăţeanul turc C. S., în vârstă de 28 ani.

Anterior, C.S. solicitase ORI acordarea statutului de refugiat în România, însă cererea i-a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, care l-a declarat indezirabil pentru raţiuni de securitate naţională şi i-a interzis accesul în România pentru 15 ani, a declarat pentru evz.ro Cristina Ilie, purtător de cuvânt al Oficiului Român pentru Imigrări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit hotărârii instanţei judecătoreşti, el trebuia să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

În urma acţiunii de ieri, cetăţeanul turc a fost luat în custodie publică şi se află acum în Centrul de cazare a  Străinilor Luaţi în Custodie Publică de la Otopeni, până la data la care va fi aplicată hotărârea instanţei.

„Acum este luat în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României în ţara de origine”, a mai arătat reprezentanta ORI.