Peste 15.000 de locuitori din Cernavodă au rămas fără căldură şi apă caldă

Peste 15.000 de locuitori din Cernavodă au rămas fără căldură şi apă caldă

Locuitorii oraşului Cernavodă au rămas de ieri fără căldură şi apă caldă, după ce conducerea Centralei Nucleare a decis sistarea furnizării agentului termic primar din cauza unor datorii restante în valoare de 2 milioane de lei.

Cu excepţia azilului de bătrani şi a grădiniţei din oraş, toate blocurile de locuinţe şi instituţiile din oraş sunt private de căldură.

Agentul termic era furnizat de CNE în baza unui contract încheiat cu primăria Cernavodă. Datoriile s-au acumulat din 2009 şi deşi Centrala Nucleară a acceptat plata eşalonată a acestora, primăria nu a putut respecta graficul pentru că la randul ei nu a putut colecta banii de la abonaţi, "din cauza sărăciei".

Primăria Cernavodă a propus CNE ca din data de 1 martie să încheie contract cu o societate de termoficare însă conducerea Centralei a condiţionat încheierea contractului de plată a datoriilor restanţe. Directorul societaţii de termoficare, Laurenţiu Dumitrescu, spune că "ieri am fost nevoiţi să închidem toate vanele aşa că peste 15.000 de oameni suferă acum de frig" .

Ne puteți urmări și pe Google News