Evenimentul Zilei > Actualitate > ANUNȚ făcut de cercetători: VIAȚĂ pe o planetă la 40 de ani-lumină de Pămînt
ANUNȚ făcut de cercetători: VIAȚĂ pe o planetă la 40 de ani-lumină de Pămînt

ANUNȚ făcut de cercetători: VIAȚĂ pe o planetă la 40 de ani-lumină de Pămînt

Un nou studiu al cercetărilor a scos în evidență posibilitatea ca o nouă planetă să aibă șanse mari și reale ca să conțină semne de viață.

Studiul apărut în revista Nature face ca planeta, denumită LHS 1140b, intră în cercul restrîns al astrelor dincolo de sistemul solar și care prezintă asemenea particularități.

Aceasta se află la o distanță de 40 de ani-lumină de Pămînt și trăiește în jurul unei stele din constelația Cetus (Balenă).

“Exoplaneta orbitează în zona locuibilă a stelei sale, ceea ce înseamnă că ea se află la o distanță potrivită de steaua respectivă pentru a permite prezența apei în stare lichidă pe suprafața sa, aspect considerat esențial pentru viață”, a declarat Jason Dittmann, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics din Cambridge (SUA), co-autor al studiului, informează Agerpres.

Planeta, cu o rază de 1,4 ori mai mare decât cea a Pământului, este de șase ori mai masivă. Astronomii au dedus că planeta este stâncoasă, asemenea Terrei.

„Sperăm că (planeta) are atmosferă”, precizează Xavier Bonfils, astronom la Observatorul de Științe ale Universului din Grenoble.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: