"Celălalt bărbat", povestea unui om măcinat de îndoieli

"Celălalt bărbat", povestea unui om măcinat de îndoieli

TVR 1 - 21.10.  Filmul, cu Liam Neeson şi Antonio Banderas în rolurile principale, spune povestea unui bărbat care pleacă în căutarea amantului soţiei sale după ce aceasta dispare

Un bărbat îngrijorat din cauza dispariţiei soţiei sale (Laura Linney) pleacă la Milano, pe urmele ei, pentru a descoperi ce s-a întâmplat. Cei doi, el inginer de succes şi ea designer, sunt căsătoriţi de 25 de ani şi au o fată împreună, acum adultă.

În Milano el descoperă, însă, că a trăit în minciună, cea pe care o iubea având o viaţă dublă. Ea se îndrăgostise de Rafe (Antonio Banderas) cu care avea o aventură.

Filmul se concentrează pe personajul lui Liam Neeson, Peter, care trebuie să găsească o metodă prin care să depăşească acest moment şi să afle în acelaşi timp adevărul. Este un lungmetraj despre trădare şi formele pe care le poate lua ea. Liam Neeson, un rol exemplar

"Celălalt bărbat", deşi nu a fost primit prea bine de critici, are parte de o distribuţie de excepţie: Liam Neeson, Antonio Banderas, Laura Linney. Chiar dacă mulţi fani ai actorului, care poate fi văzut în filme ca "Lista lui Schindler" şi "Mizerabilii", nu au fost mulţumiţi de decizia lui de a juca în acest film, Neeson face un rol exemplar.

Filmul regizat de Richard Eyre este până la urmă, în ciuda abordării atipice, un film de iubire. Se remarcă mai ales prin modul în care este spusă a­­ceastă poveste şi nu neapărat prin surprizele pe care le aduce. Pe parcursul acţiunii ai ocazia de a cunoaşte în profunzime personajele şi de a trăi alături de ele drama.

Producătorii s-au gândit iniţial la Juliette Binoche pentru rolul soţiei, dar au înlocuit-o apoi cu Laura Linney, actriţă care completează perfect această distribuţie.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D5f1oNlZzus" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 20.30 - Prima TV

Cum să scapi de un tip în 10 zile

Andie Anderson (Kate Hudson), realizatoarea unei rubrici “Cum să..." într-o revistă, trebuie să facă un experiment dificil pentru următorul ei articol: să găsească greşelile pe care o femeie le face neintenţionat într-o relaţie şi care duc în cele din urmă la rupe-rea legăturii cu bărbatul iubit.

Pentru acest experiment ea îl alege pe Benjamin Barry (Matthew McConaughey), un bărbat pe care trebuie să îl facă să se îndrăgostească de ea în numai zece zile, iar apoi să o părăsească din cauza greşelilor pe care le face, de această dată intenţionat. Barry, pe de altă parte, are un alt plan de dus la capăt. El a pus un pariu cu şeful său: trebuie să facă o femeie să se îndrăgostească de el în numai zece zile.

Astfel, cei doi sunt puşi în situaţii amuzante atunci când Andie încearcă din răsputeri să îl enerveze pe Ben, iar acesta suportă cu stoi-cism. “Cum să scapi de un tip în 10 zile" este un film amuzant care te ţine prins până la final. Cei doi actori aleşi de regizorul Donal Petrie pentru acest film au mai făcut echipă şi în “Aurul nebunilor", după ce au apărut în acest lungmetraj în 2003.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0ZI67ux7aJY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 23.00 - VIASAT HISTORY

Disidenţa lui Milos Forman Înainte de exilul său la Hollywood, începând din 1968, Milos Forman a regizat filme independente şi nesupuse regimului totalitar din Cehoslovacia.

În documentarul difuzat în premieră, el îşi aminteşte de această perioadă şi îşi deschide arhivele pentru noi. Doi dintre colaboratorii săi apropiaţi, Ivan Passer şi Jean- Claude Carriére, ne oferă opiniile lor. Pe numele lui adevărat, Jan Tomás Forman a studiat regia la Şcoala de Cinema din Praga. Odată cu filmele realizate în Cehoslovacia în perioada 1964-1967, el şi-a dezvoltat un stil propriu în ceea ce priveşte realizarea comediilor. După Revoluţia de Catifea, îşi părăseşte ţara natală şi se stabileşte în Statele Unite.

În pofida dificultăţilor realizează "Desprinderea" (1971) şi cunoaşte faima odată cu "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1975), pentru care a primit Oscar, Globul de aur şi BAFTA. Din filmografia lui se mai remarcă "Hair" (1979), filmul biografic "Amadeus" (1984) şi "Scandalul Larry Flint" (1996).

12.00 - HBO

"Jimmy şi Hope", un nou sezon

Astăzi, postul difuzează chiar primul episod al celui de-al doilea sezon, numit "Prodigy/Talentul".

În serial, personajul principal, Jimmy, un bărbat fără ţel în viaţă care încă locuieşte cu părinţii, o întâlneşte pe Lucy, o infractoare căutată de poliţie. Mai târziu, Jimmy o vizitează pe Lucy în închisoare şi află că are un copil care îi va fi încredinţat lui.

Acest sezon începe cu un episod care reuşeşte să surprindă. Jimmy descoperă, în timp ce priveşte un clip făcut când avea 13 ani, că avea un viitor în industria muzicală. Totul s-a încheiat pentru el, atunci când a primit o lovitură în cap cu o crosă de golf şi şi-a pierdut amintirile din ultimele opt luni. Acum, el vrea să îşi redescopere talentul pierdut.

20.00 - PRO CINEMA

"Micul Buddha", un film de Bernardo Bertolucci

Lungmetrajul din 1993, cu Keanu Reeves în rolul principal, este inspirat de povestea profetului.

Chris Isaak joacă rolul unui arhitect de succes din Seattle, Dean Conrad. Nişte călugări budişti le spun lui şi soţiei sale (Bridget Fonda), că Jesse, fiul lor de 10 ani, este reîncarnarea lui Buddha. Părinţii lui Jesse nu îi cred pe călugări, dar, după ce partenerul lui Dean se sinucide, tatăl are o revelaţie şi îl lasă pe fiul său să plece la Buthan. Jesse primeşte acolo o carte despre Buddha Siddhartha (Keanu Reeves), cel care credea că destinul sau este acela de a-i elibera pe oameni de suferinţă. Călugării mai descoperă, pe de altă parte, doi copii care dau semne că ar fi reîncarnările lui Buddha.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/oAbQ4IaP9N8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 11.30 - TVR 2

Un român la Vatican

Printre noii cardinali pe care Papa Benedict al XVI - lea îi va crea în cadrul Consistoriului, se va număra şi P.F. Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi Arhiepiscop de Alba Iulia şi Făgăraş. În cadrul emisiunii “Via Sacra" se va transmite ceremonia de “Creare de Cardinal".

Mai mulţi maramureşeni au ţinut să participe la evenimentul istoric pentru România ce va avea loc la Vatican. Ei au pornit spre Italia să se alăture altor credincioşi grecocatolici care vor fi prezenţi la ceremonie.

Papa Benedict al XVI-lea va numi 22 de noi membri ai Colegiului Cardinalilor, care provin din diferite părţi ale lumii, iar Lucian Mureşan va deveni al treilea cardinal român din toate timpurile. 21.00 - CINEMAX

Patru nunţi şi o înmormântare

Apărut în 1994, acest film a devenit o comedie clasică şi le-a consacrat statutul lui Hugh Grant şi Andie MacDowell.

Charles (Hugh Grant) este un burlac convins, întotdeauna cavaler de onoare la nunţile prietenilor, hotărât să evite orice urmă de angajament faţă de o altă persoană. Mai este recunoscut şi pentru faptul că întârzie la fiecare ceremonie.

Viziunea lui se schimbă când o întâlneşte pe Carrie (Andie MacDowell), la nunta unui prieten. Speranţele lui de a se implica într-o relaţie cu ea se năruie însă imediat: Carrie urmează să plece a doua zi în America. Cei doi îşi dezvoltă relaţia când se întâlnesc la nunţile mai multor cunoscuţi, dar şi la o înmormântare.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/VVeKCmvepGs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

17.15 - PRO TV INTERNAŢIONAL

Gimnastul Rareş Orzaţă - acrobat la Cirque du Soleil

Pentru emisiunea "Români de succes", Cabral, prezentatorul "Poveştirilor de noapte", a stat de vorbă în Las Vegas cu Rareş Orzaţă, fost campion mondial şi vicecampion european, actualmente pilon principal în spectacolul "Love", susţinut de Cirque du Soleil. Printre altele, el a declarat că repetă fiecare detaliu din spectacol de sute de ori alături de colegii săi, printre care sunt şi alţi români. Astfel, de multe ori, un minut pe scenă are în spate luni de antrenamente.

14.00 - NATIONAL GEOGRAPHIC

Monster Fish: Uriaşul de Nil

În încercarea de a salva cei mai mari peşti, ecologistul Zeb Hogan ajunge în cele mai izolate zone de pe Glob. În episodul de azi, el speră să găsească un biban de Nil. Dimensiunile acestuia, unul dintre marile carnivore acvatice din Africa, pot depăşi 1,8 m lungime.

19.00 - DIVA UNIVERSAL

Anatomia lui Grey

Unul dintre cele mai apreciate seriale cu doctori, “Anatomia lui Grey" a ajuns deja în SUA la al optulea sezon.

Cei de la Diva prezintă astăzi episodul şapte din sezonul 2, urmat de opt, nouă, 12, şi 13. Seria spune povestea a cinci medici interni care se luptă cu profesia, dar şi cu dilemele personale. Sezonul doi se concentrează pe drama personajului principal, Meredith Grey, cea care află că omul pe care îl iubeşte este căsătorit, dar şi pe povestea lui Izzy, care se simte atrasă de un pacient.

Şi episoadele acestui sezon poartă numele unor melodii. Episodul şapte, de exemplu, se numeşte “Something to Talk About", numele piesei lui Bonnie Raitt.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ncGiysmu354" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News