Evenimentul ZileiInternationalCel puțin doi marinari morți în urma naufragiului unei nave, în Marea Neagră! VIDEO

Cel puțin doi marinari morți în urma naufragiului unei nave, în Marea Neagră! VIDEO

Cel puțin doi marinari morți în urma naufragiului unei nave, în Marea Neagră! VIDEO
Cel puţin doi marinari au murit, duminică, în naufragiul unei nave de transport marfă în Marea Neagră, în largul Turciei, au anunţat autorităţile turce.

Cel puțin doi marinari morți în Marea Neagră! Cel puţin doi marinari au murit duminică în naufragiul unei nave de transport marfă în Marea Neagră, în largul Turciei, au anunţat autorităţile turce. Acestea au precizat că 5 membri ai echipajului au fost salvaţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

După ce iniţial au afirmat că ar fi vorba de un cargou rusesc, autorităţile turce au revenit asupra informației. Potrivit acestora, nava, numită ‘Arvin’, circula sub pavilionul micului arhipelag Palau din Pacific. „Echipajul număra 13 membri. În acest moment, 5 persoane au fost salvate, iar două trupuri neînsufleţite au fost recuperate”, a declarat guvernatorul provinciei Bartin din Turcia, Sinan Güner, citat de agenţia oficială de presă Anadolu.

Naufragiu în Marea Neagră: nava circula spre Bulgaria

Potrivit oficialului, nava, al cărui echipaj este ucrainean, circula din Georgia spre Bulgaria la momentul naufragiului. Cauza probabilă a accidentului naval sunt condiţiile meteo nefavorabile. Sinan Güner a precizat, de asemenea, că şi intervenţia echipelor de salvare este îngreunată de condiţiile meteo.

Conform Ministerului turc al Apărării, a fost mobilizată o fregată în vederea participării la operaţiunile de salvare. Duminică, în regiunea unde s-a scufundat nava, s-au produs puternice rafale de vânt şi ninsori. Aceste condiţii meteo au grad ridicat de risc al reducerii vizibilității şi îngreunării circulaţiei ambarcaţiunilor.

Cântecul de sirenă al Mării Negre

În ianuarie 2019, 7 marinari au murit în naufragiul unei nave de transport marfă care circula sub pavilion panamez în Marea Neagră, în largul Turciei.

În noiembrie 2017, o navă-cargo sub pavilion turcesc, la bordul căreia se afla un echipaj format din 11 membri s-a scufundat în Marea Neagră, fiind raportați 4 morți. Era o zonă din apropierea părții asiatice a metropolei Istanbul.

În octombrie 2015, 16 persoane au murit înecate după ce o ambarcațiune ucraineană s-a scufundat în Marea Neagră, la sud de portul ucrainean Odesa și la aproximativ 120 de kilometri nord-est de Sulina. În ambarcațiune se aflau 36 de persoane, potrivit raportării oficiale.


Accesează: