Evenimentul Zilei > International > Cel puţin 25 de morţi într-un accident produs la o mină de aur din Republica Centrafricană
Cel puţin 25 de morţi într-un accident produs la o mină de aur din Republica Centrafricană

Cel puţin 25 de morţi într-un accident produs la o mină de aur din Republica Centrafricană

Cel puţin 25 de persoane au murit după prăbuşirea unei mine de aur în regiunea Bambari, în Republica Centrafricană, anunţă surse locale.

"În total, 27 de persoane au fost surprinse de prăbuşirea galeriilor unei mine de aur. Douăzeci şi cinci de persoane au fost găsite moarte, iar două sunt dispărute", anunţă Jandarmeria din Bambari.

Incidentul a avut loc în localitatea Ndassima, într-o mină gestionată de o companie canadiană, dar care funcţiona ilegal.

Mina de aur de la Ndassima, proprietatea companiei canadiene Axmin, a fost închisă, oficial, în anul 2011. Însă se pare că mina a continuat să funcţioneze ilegal în ultimii trei ani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.