Meci nebun pe "Ibrox Park": Rangers - Celtic 3-2. Goian a fost titular la Rangers

Meci nebun pe "Ibrox Park": Rangers - Celtic 3-2. Goian a fost titular la Rangers

Legendarele Glasgow Rangers şi Celtic Glasgow şi-au dat întâlnire astăzi într-un nou episod al unuia dintre cele mai frumoase, disputate şi mai interesante derby-uri din istoria fotbalului. În ciuda faptului că meciul de astăzi le-a găsit pe cele două mari rivale la mare distanţă una de alta, Rangers şi Celtic au oferit spectacol total.

Rangers a învins astăzi marea rivală Celtic cu 3-2, la capătul unui meci dramatic. Oaspeţii au jucat mai bine de o jumătate de oră cu doi oameni mai puţin, dar au avut puterea să revină şi să spere în ultimele secunde la egalare. Rangers a deschis scorul în minutul 11, prin Sone Aluko, după o acţiune individuală senzaţională. Celtic a rămas în "zece" după eliminarea discutabilă a sud-coreanului Cha Doo-Ri. Centralul Calum Murray l-a eliminat pe Wanyama în minutul 57, pentru un  fault dur, oaspeţii rămânând astfel în "nouă"! În aceste condiţii, Rangers a zburdat pe teren, a mai marcat de două ori, Little (72) şli Wallace (77), lăsând impresia că poate face scor. Celtic a revenit incredibil şi a marcat de două ori, Brown (89 pen) şi Rogne (90+2). Diferenţa dintre cele două formaţii s-a mai micşorat, dar Celtic nu mai are cum să piardă titlul. Celtic are 75 de puncte, Rangers - 57. Nu rezultatele înregistrate de Rangers şi Celtic au dus la această diferenţă, ci deciziile federaţiei scoţiene de fotbal, ca urmare a colapsului financiar în care se află "protestanţii". "Ibox Park" a fost plin astăzi, iar lumea fotbalului a trăit la intensitate maximă marele derby Rangers - Celtic. Echipei pregătite de Ally McCoist i-au fost luate 10 puncte, la masa verde, din pricina problemelor financiare.

Rangers e la un pas de faliment, oficialii grupării de pe "Ibrox Park", acolo unde Rangers şi Celtic s-au confruntat astăzi, fac eforturi disperate de a salva echipa. În ciuda faptului că Rangers şi Celtic s-au întâlnit în ceea ce mulţi au numit "Cel mai trist derby din istorie", cele două au oferit un nou spectacol.

Meciul de azi e al treilea dintre Rangers şi Celtic în acest sezon. În prima partidă, disputată pe 18 septembrie pe "Ibrox Park", Rangers s-a impus cu 4-2, după ce Celtic a condus la un moment dat cu 2-1. În meciul doi, pe 28 decembrie, pe "Celtic Park", Celtic s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat de galezul Joe Ledley (foto).

Ne puteți urmări și pe Google News

Rangers şi Celtic s-au confruntat astăzi pentru a 398-a oară. Primul meci dintre cele două mari rivale s-a disputat pe 6 septembrie 1890!

Rangers are 159 de victorii, Celtic are 143, iar de 96 de ori cele două formaţii au încheiat la egalitate.