Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai pesimist scenariu! Universitatea Națională Australiană: 68 de milioane de morți
Cel mai pesimist scenariu! Universitatea Națională Australiană: 68 de milioane de morți

Cel mai pesimist scenariu! Universitatea Națională Australiană: 68 de milioane de morți

Universitatea Națională Australiană a publicat o cercetare întru totul îngrijorătoare, legată de soarta omenirii, în contextul epidemiei cu coronavirus.

Coronavirusul ar putea ucide cel puțin 15 milioane de oameni din întreaga lume, în primul său an.

Cercetările realizate de Universitatea Națională Australiană spun că, în cel mai rău scenariu, 68 de milioane de oameni și-ar pierde viața și că zeci de mii de victime vor fi din Marea Britanie. Studiul mai arată că, tot în primul an, economia globală riscă o gaură de 2.3 miliarde de dolari.

Potrivit cercetării, în timp ce în India și în China vor muri milioane de oameni, în SUA numărul deceselor ar ajunge la 230.000.

Marea Britanie ar putea avea 64.000 de morți, Germania – 79.000. Italia, care este cea mai afectată țară din Europa, ar putea înregistra cel puțin 59.000 de decese.

Cercetătorii atrag atenția că rezultatele sunt extrem de incerte și că scopul studiului este de a oferi informații despre impactul pe care coronavirusul l-ar putea avea.