Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare parc de retail
Cel mai mare parc de retail

Cel mai mare parc de retail

Odată cu inaugurările Carrefour, Flanco World, Proges şi Mobexpert, European Retail Park este de astăzi cel mai mare parc de retail din Transilvania, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 85.000 metri pătraţi.

Dezvoltatorul Argo Real Estate Opportunities Fund a investit aproximativ 34 milioane de euro pentru extinderea parcului de retail. Astfel, investiţia totală pentru Shopping City Sibiu se ridică la aproape 110 milioane de euro.

„Beneficiul extinderii este în favoarea tuturor, şi a retailerilor şi a clienţilor“, spune Michael Gingrich, de la Regional Asset Manager Argo Real Estate. Hipermarketul Carrefour Sibiu este cel de al 19-lea inaugurat de grupul francez în România şi va avea aproape 300 de angajaţi. Centrul comercial, ce se întinde pe o suprafaţă utilă de 8.000 de metri pătraţi, are şi o parcare de peste 1.800 de locuri.

Pe lângă noul hipermarket, sibienii au la dispoziţie de azi şi 25 de magazine în cadrul galeriei comerciale amenajată imediat la ieşirea de la casele de marcat. Între noii retaileri se numără şi Flanco World, cu o suprafaţă de 1.300 metri pătraţi, iar suma totală a investiţiei se ridică la 600.000 de euro.

Tot azi se deschide şi Proges Superstore Sibiu, cu o suprafaţă de peste 1.300 metri pătraţi. Mobexpert va inaugura, în decembrie 2008, primul său hipermagazin din Sibiu, tot în cadrul celui mai mare parc de retail din Transilvania, investiţia fiind de 2 milioane de euro.