„Sunt cu adevărat îndrăgostită de clădiri, le găsesc sexy, masculine şi impunătoare. Nu m-aş vedea într-o relaţie cu o persoană reală”, mărturiseşte Sandy, o newyorkeză de 25 de ani, amorezată în trecut de Turnurile Gemene şi membră a unei comunităţi restrânse de obiectofili.
Fata a avut grijă ca macheta celor două clădiri să fie construită din exact acelaşi material ca versiunile în mărime naturală. „Modelul se simte atât de real! Ne giugiulim în pat sau chiar facem o baie împreună”, e încântată Sandy.
Ce traumă oribilă a făcut o fată atractivă şi tânără să respingă iubirea unui partener de sex opus? Profesorul Volkmar Sigusch de la Institutul de Ştiinţe Sexuale din Frankfurt crede că a găsit răspunsul. El numeşte comportamentul lui Sandy drept „neo-sexualitate”, un fenomen desprins din nevoia tot mai puţin intensă a oamenilor de a avea relaţii intime. „Am devenit o armată de indivizi singuratici, izolaţi, perverşi şi obsedaţi sexuali”, spune Sigusch.
Şi-a „înşelat” locomotiva
Indivizii care şi-au pus inima la picioarele obiectelor îl contrazic. „Nu e un simplu fetiş. Pentru mine, obiectul respectiv e tot ce contează. Este partenerul perfect, iar fanteziile sexuale sunt concentrate asupra lui”, se apără Joachim A., un bărbat de 41 de ani. A ştiut încă de mic ce înclinaţii are: la 12 ani s-a îndrăgostit de o orgă, iar astăzi are o relaţie de lungă durată cu o locomotivă pe aburi. Bărbatul nu se poate numi tocmai uşă de biserică. De-ajuns să repare câte ceva la o maşinărie, să-i umble prin măruntaie, pentru ca mai apoi să şi-o aducă în pat.
Restul obiectofilor se fac vinovaţi de acelaşi păcat. Bill Rifka (35 de ani) este student la psihologie şi are o aventură cu un iBook, dar admite că flirtează adesea cu laptopurile. Interesant este că oamenii decid singuri dacă obiectul este femeie sau bărbat. „Mac-ul este partenerul meu masculin. Avem o relaţie homosexuală”, explică Bill.
Atâta vreme cât nu fac rău nimănui, spun experţii, obiectofilii ar trebui lăsaţi să se bucure de viaţă.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/AFqhPaSL79I" width="640" frameborder="0" height="360"></iframe>