Aşteptată cu nerăbdare de cititorii noştri şi de noi, cei care o pregătim, campania „Copii cuminţi“ e cadoul pe care ni-l facem unii altora în această perioadă magică, de dinaintea Crăciunului. Acum, copiii sunt parcă mai cuminţi, mai receptivi ca niciodată la observaţiile celor mari.
 
Miza e Seara de Ajun, magia ei. Numai cine n-a văzut vreodată un copil bucurându-se la vederea cadourilor de sub pomul de Crăciun, numai cine nu-şi aminteşte acest moment nu înţelege.

Întotdeauna, copiii ţin cu „ăia buni“

Un cititor ne scria, anul trecut: „Când un copil vede un spectacol (film, desen animat, teatru de păpuşi), prima lui preocupare este să afle care-s «ăia buni» şi care «ăia răi», ca să ştie cu cine să ţină“.

Avea dreptate. Întotdeauna, copiii ţin cu personajele pozitive, cu care se identifică şi inventează apoi jocuri în care ei sunt eroii cei buni. Atenţie, observa cititorul nostru, copiii sunt cei care văd lumea aşa cum trebuie ea să fie. Copiii au un simţ aparte al dreptăţii şi al corectitudinii. Simţ pe care, de prea multe ori, noi, părinţii lor, societatea, îl maculăm cu toate compromisurile mici sau mari pe care zicem că suntem nevoiţi să le facem, n-avem încotro.
 
Apelul pe care îl facem, ca în fiecare an: învăţaţi, oameni buni, de la copiii voştri. Învăţaţi să alegeţi albul de negru şi învăţaţi că nimic în viaţă nu trebuie să fie gri, că totul poate fi colorat ca într-un desen de copil. Amintiţi-vă cât sunt de grozavi copiii voştri şi bucuraţi-vă împreună cu ei pentru că vă aveţi unii pe alţii! Priviţi cu îngăduinţă trăsnăile lor şi învăţaţi să-i înţelegeţi ca să vă înţelegeţi pe voi înşivă mai bine. Priviţi lumea prin ochii lor şi reînvăţaţi, împreună cu ei, să gândiţi simplu şi curat.

ŢINEM LEGĂTURA

Pagini speciale

În perioada 3-22 decembrie, EVZ va publica zilnic, într-o pagină specială, poveşti ale unora dintre cei mai cuminţi copii din România. Copii întâlniţi de reporterii noştri sau cu care ne veţi face cunoştinţă dumneavoastră, cititorii noştri. Poveştile vor fi însoţie de fotografii/ desene ale copiilor şi vor conţine, mai ales, gândurile lor.

Aşteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa [email protected] sau la CP 10, OP 1, Bucureşti. Pe 22 decembrie vom publica tradiţionala „Listă a copiilor cuminţi“, care va conţine numele celor mai cuminţi copii despre care am aflat noi. Iar sub pomul de Crăciun al fiecăruia se va afla, avem noi grijă!, câte o diplomă de copil cuminte, semnată de Moş Crăciun.