Cei mai buni cartofi natur. Ingredientul secret folosit de marii bucătari

Cei mai buni cartofi natur. Ingredientul secret folosit de marii bucătari

Cartofii natur cu pește sau cu șnițele consistente reprezintă una dintre cele mai rapide soluții pentru un prânz consistent sunt, lângă care se poate așeza o porție de castraveți sau gogoșari murați.

Cel mai mare secret, atunci când gătiți cartofi natur, nu sunt cartofii, așa cum lesne ar crede oricine, ci ingredientele folosite.

Marii bucătari recomandă un pic de ulei de trufe care dau cartofilor o savoare deosebită. De asemenea, pentru o porție ca la carte de cartofi natur, este recomandat să alegem legumele cu un conținut sărac în amidon.

Un alt secret împărtășit de marii bucătari se referă la lăsarea cartofilor pentru câteva minute în apă rece, timp în care aceștia vor pierde o mare parte din amidon, și în plus se vor frăgezi mai bine, atunci când vor fi fierți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această ultimă etapă trebuie să dureze între 15 și 20 de minute. La final, dacă furculița intră ușor în bucățile de cartof, înseamnă că aceștia sunt fierți.

Este recomandat ca după ce sunt fierți, cartofii trebuie amestecați cu o lingură mare de smântână, peste care se poate presăra un pic de sos de usturoi sau pătrunjel.

Garnitura la cartofii natur

Este foarte important de știut că o porție de cartofi natur trebuie pusă pe un platou alături de un pește bine prăjit, iar lângă, un pahar cu vin alb, sec, răcit la zece grade.

Cartofii natur se pot asezona și cu carnea la cuptor sau la grătar, indiferent că e de pui, porc sau vită.

Pentru credincioșii care țin post, cartofii natur pot constitui soluția pentru o masă sățioasă, fără carne, lapte brânză și ouă.

În acest caz, nu este recomandat să puneți smântănă peste cartofii copții, deoarece acest aliment se obține din lapte de vacă, și conține proteină animală.

Cine dorește să-i consume simpli va descoperi ce gust senzațional au dacă vor alege și o salată lângă ei, de varză, roșii sau salată verde, care poate fi amestecat cu oțet sau cu ulei de măsline, care conferă un gust deosebit. În aceste cazuri, cu roșii de casă, salata va avea un gust perfect.